Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kreditomkostninger

Written: 10. december 2018

Hvad er kreditomkostninger?

Kreditomkostninger er et begreb, der anvendes i forbindelse med det at optage lån. Når der skal lånes penge, er der altid omkostninger forbundet hermed, og det er uanset, hvor og hos hvem, lånet optages. De omkostninger, der er forbundet med at låne penge, kaldes kreditomkostninger. Når et lån optages, vil der være et beløb, der skal tilbagebetales, og dette beløb består af to dele. Det er til dels lånebeløbet, og så er det kreditomkostningerne. Disse to beløb lagt sammen betegnes som det samlede beløb, der skal tilbagebetales. Da kreditomkostningerne er et udtryk for de samlede omkostninger for et lån, udtrykker de det samme som ÅOP, årlige omkostninger i procent. Forskellen på disse to størrelser er blot, at kreditomkostningerne opgøres i kroner og ører, mens ÅOP er en størrelse, der opgøres i procent.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvilke omkostninger indgår i kreditomkostningerne?

Når der er tale om kreditomkostninger, er det alle de omkostninger, der er forbundet med det at optage et lån. Både de omkostninger, der er forbundet med at optage selve lånet, men også de omkostninger, der løbende tildeles. I kreditomkostningerne indgår dermed eventuelle oprettelsesgebyrer, etableringsgebyrer og stiftelsesomkostninger. Det er dog værd at bemærke, at det ikke er alle steder, at der skal betales et oprettelsesgebyr, når et lån optages. I kreditomkostningerne medtages også renter, og ved de fleste lån er renten en vis procentdel af lånets størrelse, som opgøres enten pr. månedsbasis eller kvartalsvis.

Hvor store kreditomkostninger er der ved et lån?

Det er meget forskelligt, hvor store kreditomkostninger, der er forbundet ved et lån, og det afhænger også af, hvor lånet optages. Der er eksempelvis stor forskel på både gebyrer og renter, når der optages lån i henholdsvis banker og realkreditforeninger. Det er værd at undersøge den enkelte bank eller realkreditforening for at finde ud af, hvor store kreditomkostningerne er, når der skal optages et lån.