Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kreditnota

Written: 2. november 2018

Hvad er en kreditnota?

En kreditnota er et udtryk for en såkaldt faktura i minus. Dette betyder at fakturaen viser, hvad en kunde har som tilgodehavende hos en given sælger. Det er altså en form for omvendt faktura som medbringer, at du som køber får dine penge returneret.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En kreditnota indeholder samme data som en faktura.

Kreditnotaer udarbejdes som regel inden for virksomheder i flere forskellige situationer. Nogle af årsagerne til at disse kreditnotaer udarbejdes er, hvis der ved en fejl ved en vare medføres et prisnedslag, er virksomheden derfor nødsaget til at udarbejde en kreditnota, for at få overblik over hvad kunden har tilbage hos sælgeren – altså virksomheden. En kreditnota kan også udarbejdes ved fejlkøb eller fejlfakturering.

Hvem laver en kreditnota?

Det er altid sælgers ansvar at udarbejde denne kreditnota og ligeledes at sørge for at kunden er godt informeret om det. Det er vigtigt at huske at skaffe en kopi til kunden.

Kreditnotaen kan udbetales enten som et tilgodebevis, via en overførsel til kundens bankkonto, eller i nogle tilfælde kontant.

Husk at en kreditnota skal opholde de korrekte oplysninger, ligesom en faktura. Derfor må du ikke glemme oplysningerne på hverken køber eller sælger. Herunder gælder det dato, sælgers oplysninger inklusivt CPR-nummer, købers oplysninger samt oplysninger om varen – navn på varen og antal.

Husk også at anføre moms.

Er der undtagelser?

I nogle tilfælde sker det, at køber ikke når at betale, før der er behov for at udarbejde en kreditnota. I sådan et tilfælde vil der stadig blive udarbejdet en kreditnota. Her vil der være ført det fakturerede beløb. Dog vil der ikke overføres nogle penge til køber, da handlen på den måde går i 0.