Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kreditaftale

Written: 18. december 2018

Hvad er en kreditaftale?

En kreditaftale er en aftale, der indgås mellem to parter, hvor hensigten er, at den ene kan tilbyde at yde kredit til den anden. Der kan her være tale om kredit i alle tænkelige henseender. En kreditaftale indgås i langt de fleste tilfælde mellem en kreditgiver og en privatperson. Der findes dog også rigtig mange tilfælde, hvor der indgås kreditaftale mellem en kreditgiver og en erhvervsdrivende. Der vil i alle tilfælde foreligge en konkret fysisk kreditaftale bag den kredit, der ydes, som skal underskrives af begge parter. I denne kreditaftale indgår alle foranstaltningerne omkring kreditten. En kreditgiver kan både være en bank, et realkreditinstitut, en forretning eller andre former for långivere. En kreditaftale indgås eksempelvis i forbindelse med henstand, lån eller en anden form for finansiel ydelse. Med andre ord dækker en kreditaftale over alle former for aftaler, der vedrører lån og kreditter.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvornår indgås en kreditaftale?

En kreditaftale er, som ovenfor nævnt, en aftale, der indgås i forbindelse med både lån, kassekreditter, overtræk, købekontrakter og køb på kredit. Det kan være, man har ønsket om at købe et hus, en bil eller andre ting. Det kan også være i tilfælde, hvor man ønsker at opstarte en virksomhed, men ikke har den økonomi, der skal bruges hertil. Der kan også indgås en kreditaftale i forbindelse med henstand på et lån, og i så tilfælde vil man kunne vente en eller flere måneder med at afbetale et lån. Der er også tale om en kreditaftale, når der optages et helt almindeligt forbrugslån, eller når man etablerer en kassekredit.

Når man har indgået en kreditaftale, har man altså mulighed for at anskaffe sig ting, selvom man endnu ikke er rede til at betale for dem. En kreditaftale skal altid underskrives, før den er gældende.

Hvordan får man en kreditaftale?

Hvis man har et ønske om at få en kreditaftale i en eller flere henseender, skal man tage kontakt til den kreditgiver, der udbyder den pågældende kredit. Herefter skal der i langt de fleste tilfælde udfyldes en ansøgning, og kreditgiveren foretager herefter en kreditvurdering, inden denne finder ud af, om den ønsker at yde kredit til den pågældende ansøger. Der findes i dag rigtig mange kreditgivere på markedet, og det handler derfor om at se sig godt om.