Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Konvertering

Written: 22. november 2018

Hvad er konvertering?

Konvertering er et ord, der anvendes i forbindelse med lån. I sin oprindelige form betyder konvertering at ændre noget eller lave noget om. I den finansielle verden er begrebet konvertering dækkende for det at omlægge. Det vil sige, at ordet konvertering i forbindelse med lån, handler om det at omlægge sit lån.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvornår skal en konvertering af et lån finde sted?

Hvis man har et lån, og ønsker at konvertere dette, sker det typisk i forbindelse med, at renten er faldet, eller hvor der kan opnås andre fordele ved at konvertere sit lån. Det kan eksempelvis være et tilfælde, hvor der i sin tid er optaget et realkreditlån med en fast rente, men hvor den variable rente i en årrække har ligget lavere. Hvis indehaveren af lånet ønsker at omlægge det fastforrrentede lån, er det muligt at konvertere til et andet lån. Der er også tale om konvertering af lån, hvis en lånoptager eksempelvis har optaget et realkreditlån med afdrag og senere ønsker at omlægge dette til et lån med afdragsfrihed. Der er rigtig mange muligheder for at konvertere det lån, man har, og det er uanset, om lånet er optaget hos en bank eller en realkreditforening. Det er derfor en god idé at undersøge de muligheder, der er, for det kan give mulighed for at få et både billigere og bedre lån, end man allerede har.

Er der nogen risiko forbundet ved at konvertere et lån?

Det er en individuel sag, om det er fordelagtigt at konvertere et lån, og det kan være en god idé at rådføre sig med en rådgiver, hvis man går med tanker om dette. Som med alt andet, skal man naturligvis opveje de fordele og ulemper, der er ved at konvertere lånet, og det er derfor en nødvendighed at sætte sig grundigt ind i det.