Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kontrolkode

Written: 10. januar 2020

Når man blandt andet har optaget et boliglån hos en bank eller realkreditforening, og efterfølgende skal betale dette lån tilbage, vil man fra låneubyderens side blive i besiddelse af en kontrolkode. Denne kontrolkode vil man blandt andet kunne finde på BS-oversigten, når man er gået i gang med at betale af på lånet, og hvis man ikke har denne ved hånden, vil den kunne findes i netbank. Kontrolkoden vil være at finde sammen med ejendomsnummeret på den bolig, man ejer, og denne er at finde i øverste afsnit under ejendomsoplysningerne. Når man ejer en bolig, er en kontrolkode derfor uundværlig, for med denne kan man logge på nettet og følge sit lån når som helst og hvor som helst.

Hvad kan man bruge en kontrolkode til?

Hvad kan man bruge en kontrolkode til?

En kontrolkode vil kunne bruges til at logge ind på det boliglån, man har, og det er uanset, om man har optaget et lån hos en helt almindelig bank eller hos en realkreditforening. Når man logger ind med sin kontrolkode, vil man som regel kunne se årsopgørelsen for lånet, og man vil også kunne se alle de oplysninger, der er relateret til lånet. Når man har en kontrolkode ved hånden, kan man når som helst logge på sit lån og se alle oplysninger for lånet. Med kontrolkoden vil man også kunne se, hvad den månedlige termin for lånet ligger på, og hvornår næste terminsbetaling falder.

Hvor kan man finde kontrolkoden?

Hvis ikke kontrolkoden er oplyst på BS-oversigten, vil man kunne finde den på årsopgørelsen for lånet. Hvis man ikke ved, hvordan man får fat i årsopgørelsen, anbefales det, at man tager kontakt til det pengeinstitut, hvor man har optaget et lån. Kontrolkoden vil i langt de fleste tilfælde være på 4 cifre, og man vil som regel ikke selv have mulighed for at ændre denne.

Hvad hvis man mister sin kontrolkode?

Hvis man skulle være så uheldig at miste sin kontrolkode, skal man med det samme rette henvendelse til det pengeinstitut, man har lånt penge hos. Her vil man kunne få genereret en ny kode.