Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kontoudtog

Written: 5. oktober 2018

Hvad er kontoudtog?

Et kontoudtog er en oversigt over saldoen og alle bevægelser og posteringer, der har været på din konto over en bestemt periode. Du har et kontoudtog hvor hver af dine konti. Her bliver alle dine udgifter og indtægter samlet, og du får et overblik over dine seneste bevægelser økonomisk.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad bruger jeg det til?

Det er vigtigt, at du holder øje med dit eller dine kontoudtog, så du kan følge med i din økonomi. Du kan få et overblik over, hvad du har brugt dine penge til, og derudover er det en god idé at se tilbage på sin økonomi, når man laver et budget for en fremtidig periode. På den måde får du et overblik over, hvor stort dit forbrug er, og måske også hvor du lettest kan spare i fremtiden.

Derudover kan du holde øje med, om dit kontoudtog overhovedet passer til dit forbrug. Hvis der er en postering på dit kontoudtog, som ikke stemmer overens med noget, du har brugt dine penge på, er det en god idé at få dette undersøgt, da det kan være, at dit kort bliver misbrugt.

Du kan også holde øje med, om du har fået alle de indbetalinger, du skal – f.eks. fra nogle, der skylder dig penge, eller fra din arbejdsplads, som skal udbetale din løn.

På samme måde kan du bruge dit kontoudtog som virksomhed til, om du har fået de rette indbetalinger fra dine kunder, og hvordan økonomien ser ud internt i virksomheden. Derudover er dette kontoudtog igen en indikator for forbruget, og det kan bruges til at lave et fremtidigt budget for virksomheden og skabe et overblik over, hvad der er råd til.

Hvordan ser jeg mine kontoudtog?

Hvis du går til din bank, kan de hjælpe dig med at give dig en oversigt over din konto. Altså kan du få dit kontoudtog hos dem. Men du kan også gøre det hurtigere på nettet, hvor du oftest skal logge på din netbank med NemID og så på den måde se dit kontoudtog. Desuden har de fleste banker fået en mobilbank, så du endda kan hente en app på din mobil, hvorpå du kan holde øje med dit kontoudtog på den simpleste måde.

Hvis du er i tvivl om noget med hensyn til dit kontoudtog, kan du kontakte din bank for hjælp.