Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kontokort

Written: 5. oktober 2018

Hvad er et kontokort?

Et kontokort viser alt det, der er sket på en konto. Det handler altså om de posteringer, der har været på kontoen indenfor en bestemt periode. Kontokortet bliver brugt af dig selv til at holde styr på din konto/dine konti.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Kontokort i en virksomhed

I en virksomhed bruges der to former for kontokort, nemlig debitorkontokort og kreditorkontokort.

Debitorer er dem, der skylder virksomheden penge. Debitorkontokortet viser altså alle handlinger fra en bestemt kunde over en bestemt periode. Det handler om indbetalinger, fakturaer, rykkere, notater osv. omkring den enkelte kunde. I de fleste virksomheder er der et debitorkontokort for hver kunde, og alle disse kontokort ligger så samlet i et debitorkartotek.

Kreditorer er dem, virksomheden skylder penge. Kreditorkontokortet viser altså alle handlinger, som virksomheden har haft over for en kreditor, som de skylder penge. Her er der, ligesom ved debitorkontokortet, en oversigt over posteringer, indbetalinger, fakturaer osv. I en virksomhed bruges kreditorkontokortet især til at holde styr på, om det passer med de fakta, som kreditoren har om én som kunde. I de fleste virksomheder er der et kreditorkontokort for hver kreditor, og alle disse kontokort ligger så samlet i et kreditorkartotek.

Hvordan laver jeg et kontokort?

Et kontokort, lige meget hvilken slags det er, kan oftest laves manuelt af dig selv. Så længe du husker alle posteringer og handlinger på en bestemt konto, bliver dit kontokort korrekt udført. Dog kan du med fordel benytte dig af diverse regnskabsmaskiner osv., så du automatisk kan sætte et kontokort til at opdatere sig selv hver gang ud får eller laver en ny faktura, rykker eller lignende.

Husk at holde øje med, om det stemmer

Hvis du husker hver gang at gemme hver en faktura, rykker osv. kan du let sammenligne dem med selve kontoen og de posteringer, der er der. Hvis tallene i dine dokumenter samt ind- og udbetalingerne på kontoen stemmer overens, ved du, at dine kontokort er rigtige. Hvis ikke skal du undersøge, om der er en betaling, der mangler at blive overført af enten dig eller en debitor, eller om der er en handling, du har glemt at få med i dit kontokort.