Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Konto

Written: 22. november 2018

Hvad er en konto?

En konto er i bankverdenen en ordning, der indebærer, at du som kunde kan indsætte og hæve penge i et pengeinstitut. Du kan både have en konto som privatperson og som virksomhed.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Findes der forskellige slags konti?

Der findes forskellige konti, som man kan oprette som kunde i et pengeinstitut.

Hvis du vil starte en virksomhed, skal du oprette en såkaldt erhvervskonto. Når du starter en virksomhed, skal du have oprettet et CVR-nummer, og her er det samtidig påkrævet, at du opretter en erhvervskonto. Der er typisk et gebyr på at oprette en erhvervskonto, og nogle banker kræver, at du samtidig flytter din private konti over i den samme bank, men det er ikke alle banker, som kræver dette.

Som privatperson vil din først konto være en NEM-konto. En NEM-konto er tilknyttet til dit CPR-nummer. Denne konto er essentiel, for hvis du skal modtage penge fra det offentlige, vil det være på denne.

Hertil kan du som privatperson og som virksomhed oprette en budgetkonto. En budgetkonto bruges til at betale de faste månedlige udgifter, man har som både virksomhed og privatperson. Man bruger en budgetkonto ved at tage en del af sin indkomst hver måned og sætte ind på budgetkontoen. På denne måde er man sikker på, at man har sat de penge til side, som man har behov for i løbet af måneden. Det er derfor slet ikke en nødvendighed at have en budgetkonto, men det er et godt værktøj til at få orden i sin økonomi.

Til sidst kan man også have en opsparingskonto. Som navnet afslører, så bruges en opsparingskonto til at spare penge sammen til et senere tidspunkt. Her kan man lige som ved budgetkontoen tage en del af sin månedlige indkomst og indsætte på kontoen. På denne måde er man sikker på, at man hver måned får overført lidt til sin opsparing. Opsparingskonti er især brugt til pensionsopsparinger og børneopsparinger, og det er et godt værktøj til at sikre, at man altid har en portion penge, man kan bruge, hvis man kommer i problemer en dag.