Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kontantlån

Written: 18. december 2018

Hvad er et kontantlån?

Hvis du vælger at låne et kontantlån frem for andre lån, betyder det, at du låner det pågældende beløb, du har valgt, af et realkreditinstitut eller din bank. Dit lån omregnes og udbetales i kontanter, heraf kommer navnet. Realkreditinstitutterne får penge ved at sælge obligationer, og du kan også ved et kontantlån vælge at indfri det ved at købe obligationer. Her skal du dog være opmærksom på, at hvis du gør dette ved at købe obligationer til en kurs, der giver dig færre omkostninger end den restgæld, du havde fra dit kontantlån, skal du betale skat af den gevinst, du får.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvor kan man optage kontantlån?

Som sagt optager du et kontantlån ved et realkreditinstitut, og her kan du finde flere forskellige at vælge mellem ved blot at søge på internettet. På den måde finder du oplysninger om de forskellige udbydere og hvad de kan tilbyde dig, og så kan du vælge den, der passer dine behov bedst.

Et eksempel er Realkredit Danmark, der udbyder kontantlån til fast forrentning, hvilket betyder, at der er en fast rente gennem hele løbetiden. Lånet kan optages med en løbetid på op til 30 år, og der er ikke mulighed for afdragsfrihed. Du kan læse mere om deres kontantlån og ansøge om det på deres hjemmeside.

Hvorfor vælge kontantlån?

Som udgangspunkt minder de to former for realkreditlån, kontantlån og obligationslån, meget om hinanden, men der er alligevel områder, hvor de adskiller sig fra hinanden, og der kan være fordele og ulemper ved begge låntyper. Kontantlån er som sagt ofte et billigere lån end andre slags lån, og det egner sig især til hvis det er et mindre lån, du vil optage over kortere tid, hvor du ikke planlægger at ville omlægge det senere, simplet fordi det ikke kan betale sig. En anden fordel ved kontantlån er, at der ikke tales om det samme kurstab, som ved andre lån. Ved kontantlån ændres kurstabet til en rente, som er fradragsberettiget, hvilket betyder, at den bliver trukket fra i skat i løbet af lånetiden på dit lån.