Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kørselsgodtgørelse

Written: 2. november 2018

Hvad er kørselsgodtgørelse?

En arbejdsgiver kan udbetale kørselsgodtgørelse, også kaldet kørepenge, hvis en gældende medarbejder kører i sin egen bil i arbejdstiden.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Kørselsgodtgørelsen dækker udgifter til bilen, som eksempelvis benzin, vedligeholdelse, forsikring og meget mere.

Kørselsgodtgørelsen er skattefri, altså skal du hverken betale A-skat eller AM-bidrag af beløbet.

Hvordan foregår det i praksis?

Kørselsgodtgørelse kan udbetales ved kørsel fra arbejdspladsen ud til eksempelvis en kunde. Der udbetales altså ikke kørselsgodtgørelse hvis du kører fra din bopæl til din arbejdsplads.

Det er dog din arbejdsgiver som der vælger om kørselsgodtgørelsen skal udbetales. Dette skal selvfølgelig ske efter nogle faste satser, som du altid kan finde på SKATs hjemmeside, hvis du er i tvivl. Disse satser justeres efter udviklingen i transportudgifterne.

Hvad med udbetalingen?

Både danske og udlandske arbejdsgivere kan udbetale kørselsgodtgørelsen. Hvis den gældende medarbejder kører i udlandet, gælder de samme regler som ved kørsel i Danmark.

Er du eksempelvis bygningsarbejder og har du flere forskellige arbejdspladser inden for det samme firma? Så vil du på dine første 60 dage på hver ny plads, være berettiget til at få udbetalt din skattefri kørselsgodtgørelse.

Efter de 60 dage kan du kun benytte dig af dit kørselsfradrag gennem skatten.

Det er altid arbejdsgiveren som skal indberette den skattefri kørselsgodtgørelse og kan efter behandlingen vælge at udbetale dem til dig.

Hvilke regler er der?

Der er nogle regler inden for erhvervsmæssig kørsel. Eksempelvis skal kørsel mellem hjem og arbejdsplads vare højst i 60 dage inden for 12 måneder. Dette kaldes for 60 dages-reglen.

En gældende medarbejder kan ikke både få kørselsgodtgørelse og kørselsfradrag. Hvis en arbejdsgiver ikke udbetaler den skattefri kørselsgodtgørelse, kan medarbejderen i stedet få kørselsfradrag.

Kørselsgodtgørelse kaldes ofte også for befordringsgodtgørelse eller kilometerpenge. Befordringsgodtgørelse og kørselsgodtgørelse er altså nøjagtigt det samme.