Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Købsaftale

Written: 24. januar 2020

Hvad er en købsaftale?

Hvad er en købsaftale?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Når du beslutter dig for at ville købe en vare, begynder du at lede efter den virksomhed, du vil købe varen hos. Efter at have sammenlignet de forskellige virksomheder, vælger du den ene, der passer dine behov bedst til den bedste pris. Herefter tager du kontakt, og så snart I har lavet en aftale om købet af varen, er der indgået en købsaftale.

Købsaftaler ved boligkøb

Det slags køb, hvor begrebet købsaftale oftest bliver brugt, er ved boligkøb. Når man efter sin søgen efter et hus finder det rette, og aftalen falder på plads, skriver begge parter under en kontrakt, som aftalen fremgår af. Denne kontrakt er købsaftalen. Der er ikke nogle krav i forhold til formalia til, hvordan kontrakten skal se ud, men den skal kunne forstås af begge parter, og begge parter skal godkende indholdet af den, hvilket de gør, så snart de underskriver den. Når købsaftalen er underskrevet, er aftalen bindende for begge parter. Det betyder, at begge parter er forpligtet til at fuldføre deres del af aftalen (at sælger overdrager boligen, samt at køber betaler prisen), og at de ikke kan gå ud af aftalen igen.

Hvad er der i en købsaftale?

Købsaftalen indeholder alt det, som sælger og køber har aftalt. Herunder ligger faktorer som pris, hvornår boligen skal overtages, hvad der evt. ud over boligen skal med i handlen osv. Derudover er der en række oplysninger, der skal være med, f.eks. omkring boligen, f.eks. størrelsen på den og adressen. Ud over det er der er altså ikke én bestemt opskrift, der skal følges, når købsaftalen formes, det vigtigste er bare, at alt det, der er aftalt mellem sælger og køber, kommer med.

Kan man ikke komme ud af en købsaftale?

Som udgangspunkt er en købsaftale som sagt bindende, men alligevel kan der være mulighed for at trække sig ud af den. Dette er muligt i de købsaftaler, der har en klausul, hvilket betyder, at begge parter kan trække sig ud af den, hvis de betaler et forudbestemt beløb til den anden part som kompensation. Ofte ligger dette beløb på 1% af købesummen.

Derudover kan køberen også trække sig ud af handlen, hvis købers advokat ikke kan godkende købsaftalen. Dette kaldes et advokatforbehold og skal også fremgå af købsaftalen.