Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Kapitalafkastordning

Written: 10. december 2018

Hvad er kapitalafkastordning?

En kapitalafkastordning er en beskatningsform der minder meget om virksomhedsskatteordningen og personlig beskatning. Kapitalafkastordningen, også kaldet ’KAO’ kan benyttes, hvis du har en personligejet virksomhed. Det vil sige du skal have en enkeltmandsvirksomhed, et interessantskab eller et kommanditselskab for, at kunne benytte denne beskatningsform. Der er dog en undtagelse, og det er at, hvis du er en privatperson der udlejer en fast ejendom, kan du også gøre brug af kapitalafkastordningen. Dette kan lade sig gøre, idet udlejning af en ejendom ses som en erhvervsmæssig virksomhed, når det kommer til beskatning.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Formålet med at benytte en kapitalafkastordning er, at man kan beskatte sin virksomheds indkomst som kapitalindkomst. Dette vil få betydning for dine renteudgifter, idet du får en fradragsret til disse, og dermed sparer penge, og i sidste ende derfor skal betale færre penge til skat.

Hvad er der af fordele og ulemper ved at benytte en kapitalafkastordning?

Udover at spare en sum penge ved hjælp af fradragsretten, er kapitalafkastordningen også mere simpel end virksomhedsskatteordningen. Dette kommer blandt andet til udtryk ved, at der er færre krav. Der er samtidig heller ikke nogle bogføringspligt, hvilket betyder, at virksomheden kan spare penge på revisorarbejde.

Ulempen ved kapitalafkastordningen versus virksomhedsskatteordningen er, at man ikke kan lave et opsparet overskud, hvilket betyder man ikke kan gemme overskud til senere for at få en skattebesparelse.

Idet kapitalafkastordningen har meget lig de samme fordele som virksomhedsskatteordningen er det oftest kravet til revisionsarbejde der gør den meget hensigtsmæssig for personer der udlejer en privat bolig. Dog kan det være svært som virksomhedsejer at vælge, hvilke beskatningsform der skal vælges. Det er derfor vigtigt, at der bliver taget udgangspunkt i virksomhedens situation, da de forskellige beskatningsformer er gode i hver deres situation og samtidig en ulempe på hver deres måde. Det kan derfor være smart at søge rådgivning inden valget træffes, for at belyse, hvilken beskatningsform der er mest hensigtsmæssig for netop din virksomhed.