Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

B-skat

Written: 10. august 2018

B-skat er den skat du selv skal indberette til Skat, idet din B-indkomst ikke har indberegnet skat og arbejdsmarkedsbidrag når den udbetales.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er B-skat?

B-skat er den skat du skal betale af din B-indkomst, hvilket vil sige andre indkomster end din A-indkomst. Denne skat kaldes også for en foreløbig skat. Denne skal du betale, hvis du eksempelvis er selvstændig, freelancer eller har et fritidsjob, hvor du bliver betalt med honorarer som for eksempel foredragsholder. Du kan derfor godt både betale A-skat og B-skat, idet, hvis du har et fuldtidsjob, skal betale A-skat af denne indkomst, men hvis du udover fuldtidsjobbet har et fritidsjob, skal du selv indberette dette til skat, da det vil være en B-indkomst. Du vil derfor i modsætning til A-indkomsten få hele din løn udbetalt, med henblik på, selv at skulle indberette din løn til Skat. Det er derfor vigtigt, at du vælger at indberette din løn til skat, da du selv er ansvarlig over for din B-skat og B-løn.

Hvordan betales B-skat?

I modsætning til A-skat, skal du selv indberette din B-indkomst og dermed skatten hvis den er højere end dit personfradrag. Hvis du undlader at indberette din B-indkomst, kan du risikere at få et stort skattesmæk i afslutningen af skatteåret. Det er derfor vigtigt at indberette og betale din B-skat.

Hvis det er en engangsindkomst eller en mindre indkomst skal du selv beregne de 8% i arbejdsmarkedsbidrag i din løn. Herefter kan du beregne skatten ved at finde din trækprocent på Skats hjemmeside, som er udarbejdet i forskudsopgørelsen. Hvis din B-indkomst derimod er fast, er det nemmest at skrive den ind i forskudsopgørelsen. Ved at indberette det i forskudsopgørelsen, vil skat hæve trækprocenten eller/og sænke månedsfradraget. Hvis du enten stiger eller falder i løn, vil det være hensigtsmæssigt at ændre forskudsopgørelsen, så du ikke ender med et skattesmæk, når skatteåret er omme.

Hvis du har en svingende B-indkomst, er det vigtigt at du løbende justerer din forskudsopgørelse på Skats hjemmeside, da du på denne måde undgår du en ærgerlig situation når årsopgørelsen offentliggøres.