Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Iværksætterselskab (IVS)

Written: 18. december 2018

Hvad er et iværksætterselskab?

Et iværksætterselskab forkortes IVS, og det kan stiftes med en egenkapital på kun 1 kr. Det er dog muligt at stifte et iværksætterselskab med en kapital på helt op til 49.999 kr. Et iværksætterselskab henvender sig primært til iværksættere, som samtidig ikke har den nødvendige kapital til at stifte et anpartsselskab, og det er derfor en oplagt mulighed for alle, der har ambitioner om at blive iværksætter. Et iværksætterselskab hører under stort set de samme regler som et anpartsselskab. Fra 1. januar 2014 var det muligt at stifte et iværksætterselskab, og det gjorde det derfor muligt for endnu flere starte virksomhed op uden et økonomisk fundament. Med en egenkapital på kun 1 kr. kan virksomheden blive sat i værk, men derefter er det et krav, at man årligt skal spare virksomhedens overskud op, så man senere kan omregistrere iværksætterselskabet til et anpartsselskab.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Opsparing af overskud

I et iværksætterselskab er kravet, at man årligt skal opspare 25 % af virksomhedens overskud. På denne måde skal overskuddet over tid opbygge en reserve, som til sidst kan nå kapitalkravet for anpartsselskaber på 50.000 kr. Når et iværksætterselskab når til denne grænse, kan man lade det omregistreres til et anpartsselskab.

Hæftelse i et iværksætterselskab

I et iværksætterselskab hæfter ejerne ikke personligt. Hæftelsen er derfor begrænset til selskabets egenkapital, og det kan der være mange fordele forbundet med.

Regler for et iværksætterselskab

Som ovenfor nævnt, gælder mere eller mindre de samme regler for et iværksætterselskab som for et anpartsselskab. Iværksætterselskabet skal føle årsregnskabsloven, og det er derfor et krav, at regnskab skal aflægges, som samtidig skal offentliggøres, når regnskabsåret er afsluttet. Når man stifter et iværksætterselskab, skal forkortelsen IVS fremkomme efter navnet på virksomheden, og dette gøres for at signalere, hvad det er for et kapitalgrundlag, som virksomheden opererer med. Dette kan nemlig være interessant for både samarbejdspartnere og leverandører.