Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

ISIN-kode

Written: 22. november 2018

Hvad er ISIN-kode?

ISIN står for International Securities Identification Number, hvilket betyder international sikkerheds identifikationsnummer, men det danske navn for koden er ’Fondskode’.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan bestemmes koden?

ISIN-koden består af 12 cifre, og det er en kode, der bliver brugt til at identificere et værdipapir. Koden består af først 2 bogstaver, der er landekoden for det land, Fondskoden skal repræsentere, og derefter følger 9 numre. Det sidste ciffer er et kontrolciffer, som ud fra de 11 første cifre beregnes via Luhn-algoritmen.

Hvad bruger man koden til?

Som sagt bruges koden til at identificere et værdipapir, men det er ikke en kode, der bruges til handlen af et værdipapir. Værdipapirer kan være gældsbreve, obligationer, virksomhedscertifikater, garantibeviser og aktier. Til dette bruges der en anden form for identifikation i stedet, f.eks. en Market Identification Code (MIC) eller en anden udvekslingskode.

Hvordan får jeg en ISIN-kode?

Du kan ansøge om at få en ISIN-kode på ISIN’s hjemmeside. Her findes også en stor database over allerede eksisterende ISIN-koder fra flere lande verden over. Når du skal ansøge om at få en ISIN-kode til din virksomhed, fond eller andet, kan processen tage op til flere dage, før du får godkendt din ansøgning. Prisen på ISIN-koden får du også først efter du har ansøgt, fordi det kommer an på hvilket behov du har for din ISIN-kode, og hvilke specifikationer, den skal have.

Dog bliver du allerede kontaktet kort efter ansøgningen er sendt afsted, såfremt du ansøger indenfor arbejdstiden. Selve ansøgningen er ikke en langvarig proces, det er blot at udfylde et skema med informationer alt efter hvilken type værdipapir, du vil have en ISIN-kode til.

Efter du har fået din ISIN-kode, kan du på samme hjemmeside tilføje den til deres offentlige database, så andre i fremtiden kan gå ind og finde din ISIN-kode. For at gøre dette skal du blive medlem, hvilket giver dig en fordel i at blive en del af en privat database, som indeholder millioner af ISIN-koder ved siden af den offentlige database. Derudover kan du også altid ændre oplysningerne på ISIN-koden, som f.eks. værdi, nettoaktiv osv. Det er altså en mulighed for dig med virksomhed at repræsentere dig for dine kunder via en offentlig database, hvor din ISIN-kode kommer til at blive liggende for altid.