Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Investering

Written: 20. januar 2020

Hvad er en investering?

Hvad er en investering?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En investering er oftest penge man smider i et eller andet med en forventning om at få et afkast. Disse ting man kan investere i er meget forskelligt, men der er ofte tale om aktier eller obligationer.

En god tommelfingerregel ved investeringer er at afkastet er højere, hvis risikoen også er høj. Det vil sige, at hvis risikoen for at man mister sine penge er høj, så er muligheden for et potentielt stort afkast også højt. Der vil derfor ved investeringer i obligationer oftest være et relativt lille afkast, da chancen for at få et afkast er relativt højt.

Hvad betyder en investering i aktier eller obligationer?

En investering i en af disse betyder, at man smider et beløb ind i en andel i håb om at få et større afkast i fremtiden end det man smed ind i starten. Du kan læse mere omkring investering på stabilokonomi.dk hvor der er alt lige fra guides til investering i aktier og meget mere.

Hvis man vælger at investere i aktier, køber man en del af en virksomhed. Dette betyder, at hvis virksomheden får et overskud og det bestemmes i bestyrelsen at der skal betales udbytte i dette overskud. Prisen på aktier afhænger meget af markedet og virksomhedens værdi.

En obligation minder på mange måder om en aktie. Her er idéen at man investerer i en långiver, så de har mulighed for at låne penge ud til låntagere. Her er der med andre ord en udløbsdato og den er derfor rigtig hensigtsmæssig for de investorer der ikke går for meget op i investeringsmarkedet.

Mange investeringer kan foretages af individuelle mennesker med et ekstra rådighedsbeløb. Der findes udover disse også investeringsselskaber som oftest investerer i aktier og obligationer for kunder.

En investering kan også være noget helt andet som for eksempel en bil eller et hus. Hvis man køber et hus eller lejlighed, er dette en stor investering. Hvis man er heldig, kan der opstå en positiv udvikling på boligmarkedet og efterspørgslen efter lige præcis den lejlighed eller hus man har købt, kan være eftertragtet når man vil sælge den igen. Dette vil gøre den er steget i pris, og man har derfor en fordelagtig investering.

En god idé inden man går ud og foretager en investering er dog at lave en grundig analyse af det marked man vil bevæge sig ind på og dens udvikling. Udover dette kan et lands samfundsøkonomiske udvikling også være meget relevant at inddrage i sin analyse. Hvis man skal købe et hus, er prisudviklingen i boligområdet på lignende boliger altid relevant at inddrage samt den udvikling der er i byen. Er det for eksempel en ny uddannelsesby der bliver eftertragtet om nogle år eller er det en by der er i nedgang fordi alle flytter væk?