Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Inkonverterbare lån

Written: 2. november 2018

Hvad er inkonverterbare lån?

Inkonverterbare lån, er et boliglån hvor du kan betale mere end kurs 100 (den på forhånd aftalte normale kurs). Dette er dog kun gældende hvis du vil indfri boliglånet før tid eller omlægge det til et andet lån.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Lad os tage den i praksis. Når du optager et lån til din bolig, kan den type af boliglån, som du vælger, have indflydelse på de muligheder som du senere hen vil have for at indfri eller omlægge dit lån.

Forskellene på boliglånene er, om den lånetype du vælger, er såkaldt konverterbar eller inkonverterbar. Dette vil i sidste ende have betydning for hvis du engang ønsker at sælge din bolig. Derfor bør du have i mente netop hvilken type boliglån du vælger.

Har du eksempelvis planer om at beholde dit lån i hele dets løbetid og dermed ikke konventerer over til et andet lån, som kan være mere passende for dig, har det ikke en lige så direkte betydning for, om det netop er et konverterbart eller et inkonverterbar lån, som du har valgt.

Det vil altså først have en enegyldig betydning hvis du ønsker at omlægge dit lån eller indfri det før tidsfristen.

Hvordan indfrier man et inkonverterbar lån?

Hvis du ønsker at indfri dit inkonverterbar lån, er du nødsaget til at opkøbe obligationer til markedskursen. Det er du, da du ikke ved på forhånd, hvilken kurs du skal indfri dit lån til, som du ved med et konverterbart lån. Når disse obligationer skal købes til markedskurs, skal du være opmærksom på, at du kan komme til at betale mere end selve værdien af din obligationsretsgæld. Det er du dog nødt til for at kunne indfri lånet.

Hvad er konventerbare lån?

Konventerbare lån (oftest realkreditlån) kan i princippet indfries når du ønsker – du skal dog være opmærksom på den varselsperiode, som altid er aftalt på forhånd.

Når du indfrier dit realkreditlån, betaler du prisen for de obligationer, som der er udstedet med sikkerhed i din bolig. Altså, hvis du har et konverterbart lån, vil der på forhånd være aftalt et loft over kursen, det vil sige prisen, på disse obligationer. På den måde kan du indfri dit lån før tid.

Er der undtagelser?

En type realkreditlån der altid er inkonverterbare, er rentetilpasningslån. Ved netop dette lån kan du dog godt indfri lånet til kurs 100, da dette lån skal rentetilpasses på bestemte tidspunker.