Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Inkasso

Written: 5. oktober 2018

Hvad er inkasso?

Når du får en regning er det vigtigt, at du betaler den. I regningen fremgår der en forfaldsdato, som er den dato, hvor du senest skal betale regningen. Hvis du ikke når at betale din regning, får du en rykker. En rykker er en slags påmindelse om, at du skal huske at betale. I en rykker kan der også stå, at du kan blive sendt til inkasso, hvis ikke du betaler din regning, og du kan i alt få op til tre rykkere. Efter det bliver din gæld sendt til inkasso, så det nu er dem, der står for at få dig til at betale den.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad sker der så?

Når det er inkasso, der står for din gæld, lægger du sammen med dem en plan for, hvordan du vil afdrage på gælden. Derudover får du en snak med dem om, hvorfor du ikke har fået betalt din regning eller regninger. Det behøver ikke være ubehageligt at være indblandet med inkasso, for hvis du er høflig og imødekommende, vil de være det samme.

Hvis du stadig ikke betaler din regning efter inkasso har kontaktet og forsøgt at lave en afdragsordning med dig, kan sagen gå videre til fogedretten. Herefter bliver du registreret i RKI som dårlig betaler, og hvis først du når til dette punkt, kan du hverken låne penge eller købe på kredit. Det er altså med at undgå dette og få lavet en fordelagtig plan med inkasso for begge parter, såfremt du ikke har været i stand til at betale din regning i første omgang.

Regler for inkasso

Når din regning bliver sendt til inkasso, har de, i modsætning til hvad mange tror, ikke krav på at se dine dokumenter som dit private budget eller dine lønsedler. Dog vil disse dokumenter gøre det lettere både for dig og for inkassoselskabet at lave en aftale, så det bliver muligt for dig at tilbagebetale din gæld.

Derudover skal du huske på, at det er dig, der står for at skulle betale alle gebyrer, der har forbindelse til inkasso. Både til dem, men også for de rykkere, du har fået, før du blev meldt til inkasso.

Inkasso er her altså ikke for at genere dig, men for at hjælpe dig på rette vej. Derfor må de heller ikke true dig eller lægge dig under pres, de må kun besøge dig hjemme hvis de har varslet det forinden, og deres breve må aldrig skildre med, hvad de indeholder. På den måde bliver der værnet om dig privatliv.