Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Indlånsrente

Written: 24. august 2018

Hvad er en indlånsrente?

En indlånsrente er den rente, banken betaler dig, for at må låne dine penge. Det vil altså sige, at indlånsrenten, er den rente du modtager af banken, for at have penge stående i denne bank. Hvis man gør det modsatte og låner penge af banken, skal man betale en udlånsrente.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Ved at banken tilbyder en indlånsrente, prøver de at gøre det attraktivt for dig, at have pengene i banken. Dine penge kan nemlig være med til at støtte bankens økonomi, og give dem en bedre likviditet.

Det kan variere meget fra bank til bank, hvor stor indlånsrenten er, men den er især præget af, hvor lang tid du har valgt at binde pengene i banken. Hvis man har en almindelig lønkonto, hvor man bruger sine penge dagligt, vil man ofte se en meget lav indlånsrente. Indlånsrenten var før i tiden meget præget af de andre banker, og det kunne derfor betale sig, at se hvilke banker der havde de bedste indlånsrenter. Men i dag er renten så lav og tæt på 0, at det ikke er det, der bør give udslaget for, hvilken bank du vælger.

Hvis man derimod laver en opsparingskonto, hvor man låser et større beløb i banken og på grund af dette ikke kan røre beløbet, vil indlånsrenten oftest være noget højere og dermed mere attraktiv. Ulempen er dog, at hvis man får brug for disse penge før tid, skal man betale et større beløb, for at løsrive dem fra den låste konto.

I dag kan det altså ikke være en speciel hensigtsmæssig investering at smide pengene i banken som førhen, hvor indlånsrenten var noget højere. Hvis man på trods af dette og vælger, at sætte pengene i banken, er det vigtigt, man ikke vælger bank udelukkende på deres indlånsrente, da der er mange andre forhold der gør sig gældende. For eksempel er det også vigtigt at banken har en stærk økonomi, og samtidig har nogle lave gebyrer, så netop disse ikke opvejer den forskel der kan være på indlånsrenten.