Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Indfrielseskurs

Written: 20. januar 2020

Hvad er en indfrielseskurs?

Hvad er en indfrielseskurs?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Når man skal optage og indfri et lån, er der mange forskellige faktorer der spiller ind. En af disse er kursen og den er med til at give et praj om, hvor dyrt eller billigt et lån bliver. Selve indfrielseskursen er den kurs som ens realkreditlån indfries til når man ønsker dette.

Hvad betyder kurs?

Man hører altid om kurs 100, og for at kunne konkretisere begrebet ’indfrielseskurs’ er det vigtigt at kurs er på plads inden.

Jo mere man ligger under kurs 100, desto mere taber man på sit lån når man vil optage et. Et eksempel kan være, at hvis kursen ligger på 95, så skal man betale 100 kroner for at låne 95 kroner.

Man vil derfor gerne have en så høj kurs som muligt. Dog vil man næppe se en kurs over 100, da investorerne så vil tabe penge.

Kursen kan derfor være ret afgørende for, hvor dyrt et lån kan blive. Og man bør derfor altid sørge for at finde et lån der er så tæt på kurs 100 som muligt, da det oftest er mere afgørende end renteniveauet.

Indfrielseskursen kan være meget rar at vide, inden man optager lånet, så man har en idé om, hvor meget man skal betale for at indfri lånet. Scanrates har lavet nogle beretningsmodeller som kan være med til at beregne, hvor meget ens indfrielseskurs kan være på. Denne kan blandt andet være med til at fortælle om man bør indfri lånet til kurs 100 eller til markedskursen. Selv om markedskursen er højere end 100 kan det stadig godt betale sig at vælge denne, da man skal betale differencerente ved en indfrielse til kurs 100. Et fastforrentet lån kan altid indfries til kurs 100, hvilket kan være en fordel, hvis markedskursen er blevet langt højere, når man ønsker at indfri sit lån.

Eksempel på beregning af lån med en kurs:

I dette eksempel er en person ude og låne 1.000.000 kroner. Da personen gjorde dette, var det til kurs 95 som i ovenstående eksempel. Dette betyder at personens låneprovenu bliver 950.000 kroner. Sådan en kurs bliver ofte ændret fra dag til dag og en kurs på 95 betyder, at investor vil have penge for at låne sine penge ud på nuværende tidspunkt.

Dette betyder også hvis man faktisk skal bruge 1.000.000 kroner i kontanter, så bliver man nød til at låne noget mere, da kursen for det meste vil være lavere end 100.

Udover indfrielseskursens beløb bliver det også tillagt et beløb der hedder tillægsbeløb.

En god tommelfingerregel er, at låntageren altid skal tage et lån så tæt på kurs 100 som muligt, mens når personen har lyst til at indfri lånet, skal kursen gerne være så lav som muligt. Kurs er med andre ord: pris.