Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Indfrielsesgebyr

Written: 20. januar 2020

Hvad er et indfrielsesgebyr?

Hvad er et indfrielsesgebyr?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Et indfrielsesgebyr betales af låntageren, hvis denne ønsker at indfri sit lån før tid. Dette ses oftest i forbindelse med et prioritetslån som med andre ord er kendt som et bankboliglån. Dette beløb betales til långiveren og vil som oftest være et realkreditinstitut.

Når man vælger at indfri sit lån, betyder det, at man kan betale sin gæld af for sidste gang, enten i form af at man har overholdt lånets betalinger og man er nået til udløbsdatoen eller man laver en ekstraordinær indfrielse og dermed betaler lånet af før tid. Dette kan være meget fordelagtigt, da man så slipper for at betale fremtidige renter af lånet, og man kan derfor spare penge på dette.

Man kan også opleve at skulle betale et indfrielsesgebyr, hvis man indfrier sit nuværende lån for at omlægge det til et nyt lån. Der kan derfor være nogle omkostninger i forbindelse med omlægning af et lån som man ikke havde medregnet.

Hvad er størrelsen på et indfrielsesgebyr?

Indfrielsesgebyret kan være meget individuelt og dermed variere fra bank til bank. Dog vil man kunne finde størrelsen på indfrielsesgebyret på låneaftalens papirer. Dog vil beløbet nok ligge omkring de 750 kroner.

Man benytter samtidig indfrielsesgebyret til at beregne indfrielsesbeløbet. Herunder tager man restgælden på indfrielsestidspunktet x indfrielseskursen. Herunder tillægges beregnede, men endnu ikke tilskrevne renter samt indfrielsesgebyret.

Udover et indfrielsesgebyr kan der også være et krav om, at man skal opsige lånet før tid. For eksempel kan man meddele banken om, at om 2 måneder indfrier man sit lån. Det kan derfor være ret vigtigt at læse disse kontrakter med banken og lånets udfoldelser.

Indfrielsesgebyret er dog stadig noget der lægger op til større debat i dag, da både kunder og økonomiske eksperter ikke syntes det skal eksistere mere. Ved at fjerne sådan en omkostning vil det blive billigere at omlægge et lån i en ny bank eller generelt til et nyt lån. Udover indfrielsesgebyret er der nemlig også omkostninger som kurtage og kursskæring.