Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Indfrielse

Written: 24. august 2018

Hvad er indfrielse?

Indfrielse er oftest et begreb der benyttes når der er tale om et lån. En indfrielse er når man afvikler lånet, så der ingen lån er mere – så er der tale om indfrielse af et lån. Dette kan ske ved betaling af lånet igennem de aftalte afbetalingsrater eller ved betaling af lånet tilbage før tid. Ved at lave en indfrielse, betyder det, at man indfrier sit lån, og man derfor ikke skylder flere penge.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Når man betaler lånet af efter aftalen der blev lavet ved etableringen af lånet, kaldes dette en ordinær indfrielse. Hvis man derimod pludselig får flere penge mellem hænderne, kan det være en god idé at afvikle sit lån hurtigere, så man undgår renteudgifter fra lånet. Det kan for eksempel være man vinder et større beløb, man får penge i arv eller har solgt et større aktiv, som gør man pludselig står stærkere økonomisk. Man kan heraf betale disse penge til banken for at indfri sit lån før tid, og dette kaldes en ekstraordinær indfrielse.

Man kan også lave en ekstraordinær indfrielse på grund af omstændighederne. For eksempel ved køb af et hus, optages normalt et realkreditlån. Dette udløber oftest efter 30 år, og hvis man sælger boligen inden lånets udløb, kan man blive nød til at en ekstraordinær indfrielse, og dermed betale før lånets udløb. Dette kan blive nødvendigt, idet man oftest ikke sælger sin bolig og samtidig bibeholder lånet i den.

Der kan også være tale om indfrielse når man skal omlægge et lån. En omlæggelse af et lån sker oftest, når der opstår et bedre lånetilbud andetsteds. Dette betyder at man indfrier sit nuværende lån ved at betale det af, og herefter optager et nyt lån, hvor omstændighederne er mere passende og fordelagtige. Det kan for eksempel være et boliglån, hvor renten er lavere ved det nye tilbud. Det kan dog være individuelt om det er mest hensigtsmæssigt, at optage et langt lån med en lille rente eller et kortvarigt lån med en høj rente, og er noget man bør tænke over i en længere periode.