Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Indbetaling

Written: 24. august 2018

Hvad er en indbetaling?

En indbetaling er en kontooverførsel fra en konto til en anden. Man indbetaler altså et beløb fra en konto til en anden, og disse kontoer kan både være virksomhedskontoer såvel som private. Det kan også være til en indbetaling til eller fra det offentlige. En indbetaling til det offentlige kunne eksempelvis være, når en virksomhed indbetaler moms.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvornår bruger man begrebet indbetaling?

Begrebet indbetaling kan faktisk bruges ved alle kontooverførsler, men det er nok sjældent, at dine kammerater siger, at de lige laver en indbetaling til din konto, hvis du har lagt penge ud for aftensmaden. Selvom du sjældent vil høre det i den sammenhæng, så laves der faktisk her en indbetaling til din konto.

Ofte benyttes begrebet i virksomheder, især når man snakker om bogføring, hvor man naturligvis skal bogføre virksomhedens indbetalinger. I denne forbindelse bruges det også ofte, når man taler om fakturaer, hvor man altså skal indbetale det beløb, som fakturaen lyder på. Igen bruges det også i regnskabets verden, når man snakker om moms, hvor en virksomhed skal indberette og indbetale moms.

Du vil også ofte høre begrebet til hverdag, hvis du oddser på nettet, hvor du skal indbetale et beløb til en konto på en hjemmeside, hvor du herfra kan bruge pengene til at oddse på diverse sportsgrene og lignende.

Udover dette benyttes begrebet indbetaling også ofte, når man snakker om opsparinger. Når du overfører penge til din alderdomsopsparing eller dine børns børneopsparing, vil man i finanssprog sige, at der her bliver indbetalt penge til opsparingen. I denne sammenhæng kan du også lave en pensionsordning med din arbejdsgiver, så du får indbetalt en del af din løn på din aldersopsparing, mens resten bliver indbetalt på din egen konto.

Generelt bruges ordet indbetaling egentlig bare som et synonym for en kontooverførsel, så derfor vil du til dagligt ofte bare sige, at du lige overfører nogle penge, mens du i finansverden ofte vil sige, at du indbetaler pengene i stedet. Det er i bund og grund blot et fagbegreb, der oftest bruges i virksomheder.