Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Husforsikring

Written: 20. januar 2020

Hvad er en husforsikring?

Hvad er en husforsikring?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En husforsikring er en forsikring man kan tegne mod sit eget hus. Her skal der være tale om helårshuse, da sommerhuse, fritidshuse og så videre har deres egen forsikring.

Selve husforsikringen dækker mod skader på selve huset. Det kan være alt lige fra fundamentet til vægge og lofter.

En husforsikring er ikke lovpligtig, og det er derfor frivilligt om man vil tegne en husforsikring. Hvis man derimod låner penge hos et realkreditinstitut kan de godt kræve, at man tegner en husforsikring.

Hvad er forskellen på en husforsikring og en indboforsikring?

Det kan være svært at skelne en forskel mellem disse to slags forsikringer, da flere skader indgår under samme. For eksempel dækker begge forsikringer brandskade. En hovedregel er dog, at en husforsikring indebærer de ting der bliver siddende i huset, hvis man vender det på hovedet. Hvorimod en indboforsikring dækker mod de ting der falder ned. Det kunne for eksempel være møbler og tøj.

Hvad koster en husforsikring?

Prisen for en husforsikring afhænger af en række variabler. Den afhænger blandt andet af, hvor stort huset er og andre bygninger der er på grunden. Alderen og standen på huset er også en variabel der spiller ind når en husforsikring skal prisfastsættes. Der er også forskel på priserne alt efter, hvor i landet huset ligger.

Ud over disse variabler har det enkelte forsikringsselskab også hver sin pris. I den dyre ende ligger forsikringsselskaber som Codan og Tryg. I den billige ende ligger forsikringsselskaber som IF og Almindelig Brand. Ifølge en undersøgelse kan man spare op mod 5.837 kroner om året ved at vælge den billigste frem for den dyreste. Man bør derfor altid sammenligne priser og de produkter de tilbyder op mod hinanden, inden man vælger forsikringsselskab.

Hvornår dækker en husforsikring?

En husforsikring dækker en pludselig skade der kan opstå. Dette betyder, at skader der er sket ved manglende vedligeholdelse i huset vil de færreste forsikringsselskaber dække.

Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab om, hvad de dækker. Man kan samtidig også udvide sin husforsikring så den blandt andet også dækker andre skader. Dette kan for eksempel være uvejr, frostsprængninger eller en bygningskasko.

Hvis man derimod får en pludselig skade i huset på grund af en fejl i konstruktionen vil husforsikringen ikke dække dette.

Det er vigtigt at have en række forskellige faktorer i baghovedet, når der skal vælges et forsikringsselskab. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab hvor dyrt det er og hvad de vil forsikre. Mange skader kan være nemlig både være forårsaget ved en pludselig skade, men kan også argumenteres for at være på grund af manglende vedligeholdelse.