Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Højrentelån

Written: 20. januar 2020

Hvad er et højrentelån?

Hvad er et højrentelån?

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Et højrentelån er et overordnet begreb der indebærer en række lån der er kendetegnet ved en høj rente. Det kan være lån som kviklån, online-lån og forbrugslån. Disse lån er oftest kendetegnet ved en rente på mindst 10%, men til gengæld er de nemmere at få fat i. Undersøgelser viser, at danskerne er ligeglade med renteniveauet når de optager et lån, og der er derfor et øget antal der er begyndt at tage disse højrentelån. Grunden til dette kan være, at man med disse lån kan med et klik på internettet låne den mængde penge man ønsker på relativ kort tid. Det har dog bare den konsekvens, at man skal betale høje udgifter i form af renterne.

Et højrentelån kan dermed være med til at ødelægge ens økonomi, hvis man ikke kender de konsekvenser et en høj rente kan give. En højrentelån og herunder for eksempel kviklånet udbydes både til danskere der kunne have lånt beløbet i banken, men også dem der ikke ville få en tilladelse fra banken. Derfor er størstedelen af disse låntagere altså folk der ikke har økonomi til at tage et lån, da ellers banken ville have givet dem tilladelse til at låne af dem.

Dette sker oftest fordi man vil låne penge til noget man ikke nødvendigvis har brug for. Dette kunne for eksempel være et nyt fjernsyn eller en ny computer frem for et hensigtsmæssigt huslån.

Hvilke alternativer findes der til højrentelån?

Undersøgelser viser at størstedelen der vælger disse højrentelån uden at tænke over om man har råd til de høje renter, er unge mennesker mellem 19-25 år.

Hvis man er under uddannelse, kan man tage et SU-lån. Her er renten omvendt kviklån meget lav og derfor fordelagtig. Kravet til SU-lån er dog at man er studerende.

Hvis det er en enkelt måned hvor det kniber med økonomien kan man ved hjælp fra banken bevillige et overtræk. Det kræver dog, at det bliver tilbagebetalt næste måned.