Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Halvårsregnskab

Written: 20. august 2018

Hvad er et halvårsregnskab?

Det er lovpligtigt for virksomheder at føre et årsregnskab, men udover dette vælger mange virksomheder også at føre et halvårsregnskab. Et halvårsregnskab minder på mange måder om et årsregnskab, og det har typisk også samme form som et årsregnskab, men som navnet indikerer, dækker et halvårsregnskab kun over seks måneder fremfor et helt år.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvorfor lave et halvårsregnskab?

Ligesom et årsregnskab benyttes et halvårsregnskab til at få indblik i, hvordan det går for en virksomhed, men ved også at lave et halvårsregnskab kan man naturligvis følge bedre med i udviklingen. Dette kan være en fordel, hvis man ønsker nye interessenter, da disse kan følge udviklingen af virksomheden nærmere, og derudover viser det også overskud og legitimitet. Udover dette er det også en god service at give til investorer, så de også kan se, hvordan virksomheden klarer sig. Det er dog som sagt et frivilligt regnskab, og derfor behøver en revisor ikke at se det igennem.

Dertil er der også nogle virksomheder, der laver regnskab for hvert kvartal. Dette gøres også for at vise overskud og legitimitet overfor interessenter.

Skal halvårsregnskaber offentliggøres?

Selv hvis en virksomhed laver et halvårsregnskab, er det ikke et krav, at de offentliggør dem, men det er igen alligevel en god måde at lade interessenter og investorer se, hvordan virksomheden klarer sig. Mange virksomheder vælger derfor, hvis de laver et halvårsregnskab, at offentliggøre det, så hvis virksomheden laver et halvårsregnskab, skulle det ikke være svært at finde. Hvis en virksomhed også laver regnskab for hvert kvartal, vil dette også med stor sandsynlighed kunne findes, men det er igen ikke sikkert, at de vælger at offentliggøre det.

Ved det offentlige er det dog en anden sag. Siden 2011 har det været et krav for kommunerne at offentliggøre et halvårsregnskab. Dette skyldes, at de skal overholde de fastlagte budgetter, og at man ville gøre det lettere tilgængeligt at følge med i, hvordan skattekronerne bliver brugt.