Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Forretningsomfang

Written: 12. november 2018

Hvad er et forretningsomfang?

Et forretningsomfang kaldes også et forretningsengagement og er et begreb der bruges inden for banksektoren. Her er der nemlig tale om en kundes samlede lån, investeringer, opsparing og så videre i en bank. Hvis denne sum er stor, er der tale om et stort forretningsomfang for banken. Her er der nemlig mulighed for at  banken kan tjene mange penge på denne kunde, og man prøver derfor som bank også at forkæle disse typer af kunder for at de bliver i banken.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En kundes forretningsomfang kan både være privat og erhverv. Dette betyder også, at man støder på dette ord når man for eksempel ønsker at være en del af et pengeinstitut. Her vil pengeinstituttet oftest vide, hvad man som virksomhed eller privat forventer ens forretningsomfang vil være.

Hvordan beregnes et forretningsomfang?

Et forretningsomfang findes ved at tage en persons samlede sum af lån, investeringer, opsparing, udnyttede kreditter og pensioner. Hvis man er gift eller bor sammen med andre kan man lave et forretningsomfang som husstand i stedet for enkeltperson. Dette vil være fordelagtigt, hvis disse tal er hensigtsmæssige, idet, et højt tal vil give større fordele.

Alt efter, hvor stort dit forretningsomfang er, jo bedre kundegrupper vil du være i. Banken inddeler sine kunder i kundegrupper, hvor der som sagt er flest fordele ved at være i den kundegruppe der ses som dem med et stort forretningsomfang.

For eksempel hvis man som privat person eller husstand har et forretningsomfang på minimum 750.000 kroner kan man komme i den kundegruppe i Danske Bank de kalder for Dansk Eksklusiv eller Dansk Eksklusiv+ kunde. Her er der gode besparelser at hente, fordi virksomheden ser kunden som en vigtig indtjening fremadrettet med så stort et forretningsomfang.

Hvilke fordele er der ved et stort forretningsomfang?

Hvis man har et stort forretningsomfang er der som sagt større chance for at få fordele i sit pengeinstitut. Det kan være individuelt fra bank til bank om, hvilke fordele man får ved et stort forretningsomfang. Men nogle af de fordele man kan opnå kan være en lavere rentebesparelse, gratis betalingskort, gratis service i form af personlig rådgiver og slippe for at betale gebyrer.

Dette kan banken tillade sig, fordi de beregner denne person eller husstand som værende rentabel for virksomheden på længere sigt og man kan derfor undlade disse ekstra udgifter for kunden.