Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Formuepleje

Written: 18. december 2018

Formuepleje er en rådgivningsdisciplin, der anvendes i forbindelse med investeringer. Formuepleje omfatter finansiel planlægning, porteføljepleje og andre finansielle tjenesteydelser. Med formuepleje kan man få det maksimale ud af sin formue. Med formuepleje har man desuden mulighed for at styrke sit afkast med en langsigtet investering. Den dag i dag er der alt for mange mennesker, der får for lidt ud af deres investeringer, og med en formuepleje bliver formuen løbende overvåget og plejet. Formuepleje er et begreb, der er relevant, for alle velhavende mennesker. Formuepleje kan med andre ord betegnes som en form for luksuspleje.

Den dag i dag er der mere fokus på formuepleje end nogensinde før, og det har rod i den daværende finanskrise. Dengang skete det for mange menneskers vedkommende, at værdien på deres formue ændrede sig fra den ene dag til den anden. Særligt for dem, der havde placeret penge i ejendomme eller værdipapirer var konsekvensen stor, og det kan den fortsat være, da dette marked altid i en eller anden grad er usikkert. Når man vælger at få formuepleje til den formue, man har, vil ens formue blive plejet så godt som overhovedet muligt. På denne måde får man løbende optimering og vedligeholdelse af sin formue, og hvis der vil være brug for geninvestering, vil det ske.

Hvornår er formuepleje en fordel?

Formuepleje er til hver en tid en fordel, når man har en større formue. I princippet adskiller formuepleje sig ikke meget fra almindelig finansiel rådgivning, men den store forskel er, at med en stor formue får man mange flere muligheder. Med en stor formue er der nemlig altid rigtig gode muligheder for at tjene mange penge – men der vil også altid være risiko for at tabe mange. Derfor kan formuepleje være anbefalelsesværdigt i rigtig mange tilfælde.

Hvordan optimeres formuen?

Med formuepleje er der nogle helt særlige fokusområder. Det er eksempelvis i forbindelse med optimering af skatten, optimering af pensionsløsning, investeringsmuligheder samt bolig og ejendomme at formuepleje er aktuelt. Her kan formuepleje blandt andet hjælpe med store besparelse i forbindelse med topskatten, og som virksomhedsejer med et holdingselskab vil der også være gode muligheder i forbindelse med formuepleje. En formuepleje afstemmes altid individuelt, og den tager derfor udgangspunkt i den enkeltes situation.

Hvor kan man få formuepleje?

Det er naturligvis ikke gratis at få formuepleje, men da der er mange på markedet til formålet, er både priserne og mulighederne også meget forskellige. Den dag i dag er der mulighed for formuepleje i langt de fleste banker, men der findes også virksomheder, der har specialiseret sig i formuepleje. Det handler derfor om at undersøge markedet godt, så man kan finde det sted, man føler sig mest komfortabel med.