Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Forhåndslån

Written: 1. oktober 2018

Hvad er et forhåndslån?

Et forhåndslån er et realkreditlån, som optages til finansiering af byggeprojektger. Det kan både være i tilfælde af at du ønsker at bygge en ny bolig eller blot bygge til din eksisterende.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Dette lån kan optages inden byggeprojektets start eller i løbet af sele byggeperioden.

Du har mulighed for at optage lige det type realkreditlån, som forhåndslån, som du ønsker. Her er der tale om lån som eksempelvis kontantlån, obligationslån osv.

Hvilke formelle krav er der?

Det er vigtigt at du først får godkendt dit byggeprojekt af realkreditinstituttet samt banken, inden du kan optage lånet. For at få det godkendt, skal du henvende dig til din bank for at få en godkendelse. Her vil der være en såkaldt vurderingsmand, der vurderer, hvad dit byggeprojekt er værd, når det står engegyldigt færdigt.

Vurderingsmanden vil vurdere værdien ud fra forskellige barometer – eksempelvis beliggenhed, størrelse, materialevalg og markedet. Denne vurdering er den, som sikrer et foreløbigt lån.

Der er dog et lille men; dit byggeprojekt skal vurderes igen, når projektet er færdigt. Først når den anden vurdering er sat, vil vurderingen gælde.

Hvis din boligs værdi er faldet inden byggeriet står færdigt, bliver dit realkreditlån mindre. I så fald kan du risikere at have et større efterfinansieringslån i banken hvortil du får en højere rente.

Hvordan låner man pengene?

Du kan vælge mellem flere typer af lån, heriblandt forhåndslån og byggelån.

Ønsker du at tage et forhåndslån, skal du låne pengene hos et realkreditinstitut før dit hus bliver bygget. I byggeperioden vil banken stille en garanti for lånet og dermed også for at huset bliver opført.

Når huset er bygget færdigt og den endelige vurdering er sat, kan du være garanteret lånets størrelse.

Det kan være en fordel for dig at vælge et forhåndslån, da du dermed er sikret finansieringsbehovet i byggeperioden.