Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Følgeseddel

Written: 12. november 2018

Hvad er en følgeseddel?

En følgeseddel er oftest noget man støder på når man køber et produkt som bliver sendt med posten. En følgeseddel vil oftest være på pakker der bliver sendt med posten, hvor indholdet vil være oplyst. Dette ses også hvis man for eksempel køber varer i IKEA og skal hente produkterne på lageret. Her vil der være en følgeseddel, hvor det bliver belyst, hvad pakken indeholder.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad oplyser en følgeseddel?

Som oftest er en følgeseddel en oplysningsseddel der er med til at informere omkring pakkens indhold og fragten. En følgeseddel er rigtig god, hvis man for eksempel køber en kasse i IKEA som indeholder en masse mindre dele. Det kan være med til at oplyse hvorvidt alle ting er med i kassen og hvad man ellers skal have for at samle delene til et færdigprodukt.

Det kan samtidig også være en god indikator, hvis man ikke har modtaget det der står oplyst på følgesedlen og der dermed er sket en fejl fra afsenderens vedkommende – man har derfor retmæssig pligt til at kræve en levering på de manglede dele.

En følgeseddel belyser altså kun indholdet af en pakke og fragten og vil dermed ikke oplyse prisen. Af de mere personlige informationer vil der også oftest være et område med bank- og adresseoplysninger.

Dette vil dog kun være de normale følgesedler, men disse kan fremkomme i mange forskellige varianter alt efter, hvordan afsender prioriterer.

En følgeseddel kan både blive sendt i pakker til private og til virksomheder. Det er dog mest hensigtsmæssigt for virksomheder som laver mange handler i løbet af en dag og derfor kan disse sedler være med til at give et mere overskueligt billede af, hvilke dele der mangler og hvilke dele de har modtaget. For virksomhedens interesse er der også oplyst, hvilke varenumre de forskellige dele har i pakken og dermed gøre det nemmere for alle parter samt CVR-nummer.

Afslutningsvis vil det derfor altid være fordelagtigt at kigge følgesedlen igennem før pakken åbnes. For hvis man allerede på følgesedlen kan se, at det er det forkerte produkt der er sendt vil det alt andet lige være nemmere at returnere uden at åbne den.