Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Fintech

Written: 22. november 2018

Indholdsfortegnelse

Hvad er fintech?

Fintech er et begreb der kommer af en sammenslutning af de to engelske ord ’financial’ og ’technology’, og kan dermed også kaldes for finansiel teknologi på dansk. Definitionen er: ”Fintech er med til at beskrive ny teknologi der er med til at forbedre og automatisere leveringen af finanisielle services’.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Formålet i denne branche er, at erstatte nutidens finansielle sektorer ved at være innovative hele tiden og dermed konkurrere på markedet med andre finansielle institutioner og services.

I dag er teknologien i markant udvikling, og det kan derfor være svært for institutioner at følge med. Fintech branchen er dermed med til at opretholde og udvikle den finansielle sektor.

Eksempler på fintech kan være: Bitcoins, betalingssystemer, parkeringsapps og investeringsredskaber.

I EU har man samtidig været med til at prøve at fremme Fintech virksomheder og Fintech banker ved at lave initiativer inden for lovgivning og tilsyn. Dette er med til at fremme sektoren inden for Fintech med vækst og sikre et sundt økonomisk system.

Fintech fungerer ved at de får licens til at operere i et land igennem finanstilsynet.

I og med Fintech består i at udvikle på teknologien giver det anledning til virksomhederne og erhvervslivet at følge med i denne udvikling. Da teknologien er blevet så altafgørende i en virksomheds livscyklus kan den være med til at gøre forskellen for virksomheden – heriblandt både den store aktør, men også den helt lille startup virksomhed. Den kan samtidig være med til at gøre virksomheden mere omkostningseffektiv. Dette kan blandt andet indebære online betalingssystemer som gør, at man kan springe nogle elementer over hos pengeinstitutterne.

Hvilke fordele giver fintech?

Hvis man som en normal bank i den finansielle sektor vælger at samarbejde eller opkøbe en Fintech bank/virksomhed vil banken kunne høste en masse fordele. Dette er blandt andet ny viden en Fintech virksomhed bringer med sig samt den nye teknologi den har udvundet.

Dette kan være med til at styrke bankens udvikling inden for teknologi og dermed deres levetid.

Hvilke ulemper er der ved Fintech?

Man mener at Fintech er fremtiden, og man derfor bør følge med i udviklingen hele tiden. Det kan tage tid som virksomhed at følge med i teknologien hele tiden. Men hvis en konkurrent pludselig implementere et nyt område inden for Fintech i sin virksomheds forretningsmodel kan denne have skudt papegøjen. Dette betyder, at hvis man ikke følger med i udviklingen konstant, kan man blive indhentet af sine konkurrenter som kan have en altafgørende indflydelse på virksomhedens formåen.

Hvis man skal følge med i udviklingen konstant, koster det tid. Udover dette koster det penge at følge med. Man bliver samtidig nød til at prøve at implementere det så småt undervejs for at følge med i udviklingen. Dette vil der være en risiko forbundet med.

Afslutningsvis kan det redegøres, at Fintech formentlig vil være fremtiden. Mange virksomheder vælger dog derfor at opkøbe Fintech løsninger så de bliver en del af virksomheden, frem for at konkurrere med dem. Det er samtidig en nemmere måde for virksomheden at følge med i udviklingen, uden at skulle bruge tid og ressourcer på dette.