Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Fastforrentet lån

Written: 11. september 2018

Hvad er fastforrentet lån?

Et fastforrentet lån bliver oftest set som det mest simple lån på lånemarkedet. Et fastforrentet lån betyder, at renten på lånet er fast gennem hele lånets løbetid selvom markedsrenten skulle ændre sig. Det vil altså sige, at hvis markedsrenten falder, vil renten på et fastforrentet lån ikke falde og dermed vil man ikke kunne drage fordel af dette. Fordelen ved et fastforrentet lån er dog, at skulle markedsrenten stige, vil renten på et fastforrentet lån ikke stige og dermed undgår man yderligere renteomkostninger. En anden fordel er afbetaling og indfrielse af lånet. Man afbetaler med fra termin til termin med samme rente, så omkostningerne aldrig stiger eller falder, hvilket gør det nemt og overskueligt for lånoptageren. Flere banker tilbyder også afdragsfrihed på dette lån, så man først skal afdrage på lånet efter et givent antal år.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Ved indfrielse af et fastforrentet lån har man en god økonomisk fordel da man altid kan tilbagekøbe sine obligationer til kurs 100. Det betyder, at ens restgæld aldrig kan stige til mere end forskellen på den kurs man først udstedte til og kurs 100. Skulle økonomien ændre sig kan man altid indfri et fastforrentet lån og dermed optage et nyt og mere fordelagtigt lån.

Bør man optage et fastforrentet lån

Man bør bestemt optage et fastforrentet lån, hvis man ønsker at kende til sine udgifter og være foruden bekymringer for, hvordan markedet vil udvikle sig i fremtiden.

Man skal dog være opmærksom på, at man betaler en lidt højere rente på et fastforrentet lån da låntager bliver givet en stor sikkerhed gennem den faste rente og retten til indfrielse af lånet til kurs 100.

Derudover kan der dog være store besparelser på andre lånetyper, når alle udgifter i hele lånets løbetid medregnes. Så valget om et fastforrentet lån eller et lån med en variabel rente afhænger til dels af din økonomi og dels af din risikovillighed.