Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Eurolån

Written: 1. oktober 2018

Hvad er et eurolån?

Et eurolån er egentligt bare et realkreditlån i euro fremfor eksempelvis et realkreditlån i danske kroner. Denne type lån foretages primært i forbindelse med køb af fast ejendom. Typisk vil man optage et realkreditlån i danske kroner, og det vil typisk være i forbindelse med køb af et hus, eller hvis man vil renovere og forbedre sin nuværende bolig. Realkreditlån kan man optage ved realkreditinstitutterne og lånet vil indgå under realkreditlovens rammer. Hvis du vil vide mere omkring realkreditlån, hvordan et realkreditlån fungerer, hvilke regler der gælder ved realkredit, hvilke typer af realkreditlån der eksisterer, kan du læse ”Realkredit” under sektion ”R” i ordbogen på Monni.dk.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvorfor låne i euro frem for danske kroner?

Når du vil købe et hus eller anden fast ejendom, eller hvis du vil forbedre din nuværende bolig, så er det muligt at optage et realkreditlån. Her er det oftest muligt højst at låne op til 80 % af ejendommens værdi, og låneperioden må højst løbe over 30 år. Som supplement til et helt almindeligt og traditionelt realkreditlån i danske kroner, så kan man vælge at optage et realkreditlån i euro.

Hvis du vælger at optage et eurolån, så er der nogle ekstra fordele, som du som låntager kan udnytte. Ved optagelse af lån i euro kan man udnytte både fordelene, som der er ved et traditionelt realkreditlån og fordelene, som der er i at optage gæld i fremmedvaluta. Det kan sidestilles lidt med at spekulere i valutakurssvingninger. Derudover kan det også være en fordel at optage realkreditlån i euro, såfremt at eurorenten er lavere end den danske rente.

Det, som man altid skal huske, hvis man overvejer at optage gæld i euro, er, at man løber en risiko. Det gør man fordi, at euro-kursen kan svinge, og dermed have effekt på dit lån. Der er til gengæld også chancen for, at kurssvingninger kan være til ens fordel, og at man derfor opnår en gevinst på at optage et realkreditlån i euro. Dette er dog kun noget man kan spekulere i, og kursen på euro kan altså både svinge den rigtige og den forkerte vej.