Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Elektronisk indbetalingskort

Written: 3. oktober 2018

Hvad er et Elektronisk indbetalingskort?

Et elektronisk indbetalingskort er en regning, som bliver sendt elektronisk til din Netbank i stedet for på papir til din postkasse. Det er hurtigt og nemt at betale via et elektronisk indbetalingskort. Du skal blot godkende betalingen i din netbank. Alle betalingsoplysningerne er endda udfyldt på forhånd og indeholder de samme oplysninger som kan findes på et traditionelt indbetalingskort på papir.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Der findes forskellige typer og udformninger af indbetalingskort. Som udgangspunkt er der tale om enten elektroniske type, også kaldet et FI-kort, eller det velkendte girokort, der begge kan have mange forskellige udformninger. Det elektroniske indbetalingskort erstatter således det gammeldags indbetalingskort, som man kender det i papirform.

I de næste afsnit vil vi dykke dybere ned i de forskellig typer indbetalingskort, samt de væsentligste spørgsmål, som du måtte brænde inde med.

Girokort

Et girokort er kendt som det oprindelige indbetalingskort, og de girokorttyper man oftest benytter er 01 og 04. Girokortet er ganske praktisk, og kan anvendes til at betale regninger i fx pengeinstitutter, på posthuset eller i din netbank. En indbetaling med et giroindbetalingskort modtages på en særlig girokonto.

Fælles indbetalingskort (FI-kort)

Et FI-kort er en forkortelse for betegnelse Fælles Indbetalingskort. Benævnelsen “fælles” betyder at alle pengeinstitutter, uden undtagelse, benytter denne type af elektroniske indbetalingskort. Desuden er det idag langt den mest gængse metode, når kreditorer ønsker at opkræve et skyldigt beløb hos en kunde. Kreditoren udsender en faktura vedhæftet et FI-kort, som kunden skal betale, oftest via sin netbank. Det er ydermere muligt at tilmelde indbetalingen til PBS, hvis det er en tilbagevendende regning, hvilket gør dette til en nem og praktisk indbetalingsmulighed. FI-kortet er inddelt i adskillige gængse korttyper, og de mest almindeligt anvendte korttyper beskrives i det følgende.

Korttype 71

Hvis man benytter denne korttype, vil du som afsender udelukkende blive identificeret af et nummer, og man kan således hverken tilføje navn, adresse eller lignende. Dette betyder, at modtageren af indbetalingen udelukkende kan genkende debitoren via nummeret.

Korttype 73

Korttype 73 kendetegnet ved, at det er muligt for afsenderen at påføre oplysninger selv. Dette gør denne korttype særligt velegnet, hvis du som kreditor har mange forskellige debitorer.

Korttype 75

Ved korttype 75 kombineres korttyperne 71 og 73. Afsenderen bliver som udgangspunkt identificeret via et nummer, ligesom ved korttype 71, men det er dog også muligt for afsenderen selv at påføre yderligere oplysninger, som også er tilfældet ved korttype 73.

Hvordan får jeg et elektronisk indbetalingskort?

Du kan ganske enkelt lave en generel tilmelding via din Netbank, der er gyldig for alle tilmeldte betalingsafsendere. Eller du kan fx foretage en enkeltvis tilmelding, hvor et bestemt betalingsforhold tilmeldes hos en enkelt betalingsafsender.

Er det sikkert?

Det elektroniske indbetalingskort modtages i din netbank, og betalingen er dækket af bankernes høje sikkerhedsniveau.

Hvad koster det?

Sidst men ikke mindst, hvad koster det? Det er fuldstændigt GRATIS at tilmelde sig og betale med et elektronisk indbetalingskort.