Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Ejerskifteforsikring

Written: 5. oktober 2018

Efter du har bestemt dig for, at du gerne vil flytte i et nyt hjem, om det er et hus, en lejlighed eller noget helt tredje, påbegynder du din boligsøgning. Som en del af dette er det vigtigt at have fejl og mangler ved en eventuel ny bolig for øje. Men i nogle tilfælde vælger køber ikke at fortælle om visse fejl, mens fejlene i andre tilfælde ikke bliver opdaget før du har overtaget boligen! Det er her, du skal bruge en ejerskifteforsikring.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad er en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring dækker ovenstående fejl og mangler, som du som køber ikke har vidst noget om før købet af boligen. Det er altså de skader, der ikke indgår i de rapporter om tilstand, el osv., du har fået. Uden en ejerskifteforsikring står du selv for at dække disse skader, fordi du som udgangspunkt ikke kan rette kravet mod sælger, efter du har overtaget boligen. Men med en ejerskifteforening kan du alligevel få disse fejl og mangler dækket.

Prisen på din ejerskifteforsikring afhænger af ejendommens størrelse, pris og alder. Tilbuddet bliver derudover lavet på baggrund af boligens tilstandsrapport. Forskellige selskabers ejerskifteforsikringer dækker forskellige ting.

Det er sælgeren af ejendommen, der af lovgivning er forpligtet til at få udarbejdet en tilstandsrapport af en bygningssagkyndig og derefter få hentet et tilbud om en ejerskifteforsikring.

To typer

Der findes to forskellige slags ejerskifteforsikringer. Den ene, som er standardforsikringen, dækker som udgangspunkt boligen i 5 år samt de væsentligste fejl og mangler. Hvis du dog gerne vil være på den mere sikre side, findes der en udvidet forsikring, som dækker i op til 10 år og dækker flere ting, herunder ulovlige kloak- og stikledninger på grunden, forhold ved grunden, der medfører en væsentlig skade på beboelsesbygningen, og forurening af grunden under visse omstændigheder. Derudover kan den også dække ulovlige forhold ved indretningen, såfremt disse også var ulovlige, da de blev foretaget/installeret.

Du bestemmer selv hvilken udbyder, du vil købe din ejerskifteforsikring hos, og derfor er det fordelagtigt at sammenligne de forskellige selskaber for at finde den, der passer bedst til lige præcis dit behov. Dog vil det være fordelagtigt for dig at have ejerskifteforsikring samme sted som du har din husforsikring. På den måde er du sikker på, at der ikke er uoverensstemmelser mellem de to forsikringer, f.eks. omkring hvorvidt skaden er sket før eller efter du har overtaget boligen, samt hvilken af de to forsikringer, der skal dække skaden.