Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Efterpostering

Written: 5. december 2018

Hvad er efterpostering?

En efterpostering er rettelser af bogføringen af en virksomheds regnskab, når regnskabsåret er afsluttet. Efterpostering er derfor noget man foretager efter regnskabsårets afslutning. Her er det nemlig ikke længere muligt at rette eventuelle fejl. Det er derfor muligt ved en efterpostering at få de poster med der enten er blevet glemt, eller som man har skrevet fejl i. Dette vil oftest blive lavet i et afslutningsark, hvor der vil være et overblik over saldobalancen, efterposteringerne, resultatopgørelsen og balancen. Man vil herved kunne lave et ark over, hvordan regnskabet skulle have set ud efter ændringerne på de forskellige poster.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvordan fungerer en efterpostering?

En efterpostering kan være rigtig ideelt at få lavet. Det anses oftest som værende brugbart i forbindelse med, at virksomheden har forsinkede bilag eller eventuelle forudbetalte og skyldige omkostninger. Resultatopgørelsen og balancen kan dermed blive ændret ved en efterpostering, inden årsresultatet offentliggøres.

Efterposteringen foregår oftest ved, at man tager kontakt til enten en revisor eller en rådgiver til at bearbejde eventuelle rettelser i årsregnskabet. I den forbindelse er der en gylden regel om at være konsekvent omkring sine fejl. Det vil sige, at hvis man laver en fejl eller man er i tvivl om hvad og hvor der skal debiteres og krediteres, så lav det på samme måde hver gang, da det vil være nemmere for revisoren eller rådgiveren at bearbejde. Hvorimod hvis det laves på forskellige måder, vil det tage længere tid at rette igennem og dermed også dyrere for virksomheden.

Eksempel på en efterpostering

Hvis der opstår et internt bilag som for eksempel ’afskrivning på maskiner’ på et beløb af 1.000 kroner, skal dette bogføres i efterposteringer, hvor posten ’afskrivning på maskiner’ debiteres med 1.000 kroner og hvor der krediteres 1.000 kroner på posten ’akkumulerede afskrivninger på maskiner’. Man vil herefter have et afslutningsark, hvor ændringerne debiteres og krediteres korrekt og man vil herefter have et mere retvisende regnskab, end hvis man ikke lavede efterposteringer.