Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Efterfinansiering

Written: 12. november 2018

Hvad er efterfinansiering?

Når man skal købe en bolig optager de fleste et realkreditlån, da de ikke kan betale hele summen kontant. Her låner man 80% af husets værdi og skal derfor finde ud af hvad man gør med de sidste 20%. Nogle har pengene til at betale dem kontant, mens andre betaler for eksempel 5% kontant og tager et nyt lån på de sidste 15%. Dette lån kaldes efterfinansiering. Dette betyder også, at hvis man har mulighed for at betale de 20% kontant slipper man for at tage et ekstra lån og dermed undgå eventuelle omkostninger, renter og afdrag på det nye boliglån der skal tages.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvilke muligheder er der for efterfinansiering?

Da man skal leve med sit lån igennem flere år  er det vigtigt man opvejer hvilke muligheder der er, når man ikke kan betale de sidste 20% kontant. Her er der to muligheder: boliglån i banken eller oprettelse af et sælgerpantebrev.

Det mest optimale er, at tage et boliglån i banken. Her vil renten dog være lidt højere end ved andre muligheder. Her kan man vælge om man vil have en fast eller variabel rente, hvilket er ret vigtigt, hvis man går ind i en usikker fremtid. Fordelen ved banken er, at den er ret fleksibel. Dette betyder, at ydelserne ikke behøves at være de samme hver termin, hvis man går ind i en periode med lavere indkomst.

Hvis man ikke har lyst til at tage et boliglån i banken kan man oprette et pantebrev i samarbejde med sælger. Dette betyder, at sælger skal optage et realkreditlån på de sidste 15-20% og oprette et pantebrev som realkreditinstituttet videregiver til køber, når denne overtager huset. Renten ved sådan et alternativ vil oftest være højere end ved et banklån.

Uanset hvad man vælger, er det altid muligt at omlægge lånet senere hen eller indfri lånet, hvis man pludselig skulle få en større indkomst.

Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke muligheder man skal vælge. Hvis man er meget usikker, er det meget hensigtsmæssigt at benytte banken og deres rådgivere. Dog vil den bedst mulige løsning være at spare op og dermed have råd til udbetalingen kontant, da man sparer flest penge på dette.