Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

EAN-nummer

Written: 23. august 2018

Hvad er et EAN-nummer?

Et EAN-nummer benyttes primært af offentlige institutioner. Alle offentlige institutioner har et EAN-nummer, og dette nummer benyttes, når en virksomhed skal fakturere det offentlige. Derfor har virksomheder, der leverer varer eller ydelser til det offentlige også et EAN-nummer, så de kan sende EAN-fakturaer. Det offentlige skal benytte sig af EAN-fakturaer, da der er et krav om e-fakturering. Derudover er der også nogle andre virksomheder, der ønsker at modtage regninger som EAN-fakturaer, og derfor kan det være en god ide at have et EAN-nummer, selvom din virksomhed ikke har noget med det offentlige at gøre.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

EAN står for European Article Numbering, og selvom navnet antyder, at det kun kan benyttes i Europa, er systemet i dag så udviklet, at det fungerer verden over. Internationalt benytter man dog ofte forkortelsen GLN i stedet, der står for Global Location Numbers.

Et EAN-nummer består af 13 cifre, der skal angives i en uafbrudt rækkefølge.

Hvordan får man et EAN-nummer?

Det første krav for at anskaffe et EAN-nummer er, at din virksomhed er registreret i NemHandelregisteret. Herefter skal du kontakt GS1 Danmark, der tildeler dig et EAN-nummer.

Det er ikke nødvendigt for en virksomhed at have et EAN-nummer, medmindre de leverer ydelser til det offentlige, men det kan alligevel være en god ide, da nogle virksomheder som sagt foretrækker at modtage regninger som EAN-fakturaer.

Alle offentlige institutioner i Danmkar har et EAN-nummer, og dette får de tildelt af den overordnede myndighed, som institutionen tilhører. Dette er eksempelvis kommunen eller regionen.

Er EAN-numre anonyme?

Et EAN-nummer er som udgangspunkt anonym, og der findes ikke en oversigt over alle EAN-numre i Danmark. Mange kommuner og regioner vælger dog at offentliggøre deres EAN-numre på internettet.

Hvis du leverer varer eller ydelser til det offentlige, og du ikke kan finde EAN-nummer på modtageren, skulle det ikke være noget problem, for der et krav om, at modtagerens EAN-nummer bliver oplyst ved bestillingen.