Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Budgetkonto

Written: 22. november 2018

Hvad er en budgetkonto?

En budgetkonto er en konto til dækning af faste månedlige udgifter. En budgetkonto er en konto hos din bank, hvor et fast beløb indsættes hver måned. Kontoen hjælper dig med, at have overblik over faste ydelser og dermed dit rådighedsbeløb. Derfor skal det faste beløb indsat hver måned også være tilsvarende til dine faste udgifter. Har du en fast udgift der betales hvert kvartal eller årligt i stedet for månedligt hjælper budgetkontoen også med dette og sørger for din indbetaling til kontoen stemmer overens med udgifterne.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Fordelene ved en budgetkonto

Der er flere fordele ved en budgetkonto. Kontoen sørger for, at du overholder dine betalingsaftaler, dermed undgår du, at tro du har flere penge til rådighed end du rent faktisk har.

Budgetkontoen er også en kæmpe hjælp til dig, der ikke har det bedste overblik over din økonomi, da den nemt giver dig et overskueligt overblik på din økonomi.

Udregning af faste udgifter

Det er meget simpelt, at udregne dine faste udgifter. Du skal bruge dine faste udgifter og udregne, hvor meget du betaler årligt. Derefter dividere du med antal måneder i et år (12) og hermed får du din gennemsnitlige månedlige udgift. De faste udgifter er altså nu udregnet og du kan dermed oprette en budgetkonto.

Oprettele af budgetkonto

Har du besluttet dig for, at oprette en budgetkonto går du ned til din bank og siger du gerne vil oprette en budgetkonto. Budgetkontoen er en almindelig bankkonto, hvilket betyder du kan benytte den standard indlånsrente, men kontoen vil for dit vedkommende kun fungere som en budgetkonto. Herefter aftaler du med banken, at der skal trækkes et beløb tilsvarende til dine månedlige faste udgifter fra din lønkonto til budgetkontoen. Har du haft problemer med udregningen af dine faste udgifter banken vil banken oftest være behjælpelig.