Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Bruttoydelse

Written: 1. oktober 2018

Hvad er bruttoydelse?

Hvis du står og skal i gang med en handel i form af eksempelvis en ejendom, vil du støde på ordet bruttoydelse. Det kan både være hvis du gerne vil renovere din nuværende bolig, eller hvis du vil bygge på en helt ny grund.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Bruttoydelse vil være summen af det, som du skal betale igennem handel med ejendom. Summen indeholder rente, afdrag og bidrag – altså de ydelser på det lån, der finansierer din handel. Derfor kan der godt være ejendomsskatter eller andre faste udgifter, som kommer oveni.

Man kan med andre ord sige, at bruttoydelsen er de samlede udgifter på din ejendom før skat, renovation, forsikringer og hvad der ellers måtte være. Bruttoydelsen er også før skattefradraget.

Ydelsen kan være opgjort hver eller termin.

Der er dog undtagelser i form af afdragsfrihed.

Hvornår er der tale om bruttoydelse?

Lad os tage udgangspunk i ejendomshandel. Her skal bruttoydelsen fremgå af salgsopstillingen. Bruttoydelsens størrelse afhænger af hvilken form for finansiering du vælger at tage i brug samt rentens højde. Her har indkomstbeskatningen ingen betydning for bruttoydelsen, da den holder sig til nettoydelsen.

Hvad er forskellen på netto og brutto?

En tommelfingerregel er at brutto er altid større end netto.

Du vil ligeledes ofte støde på termen netto i forbindelse med lån og ejendom. Man kan dog også støde på det i forbindelse med vare, løn eller andet.

Nettoydelse er det, som du skal betale efter skattefradraget er fratrukket for udgifterne til rente og bidrag. Netto er altså din pris eksklusiv omkostninger.

Dette vil du kunne se i form af højere fradrag på dit skattekort.

Bruttoydelsen er summen af det, som du skal betale. Så længe du ikke har taget et afdragsfrit lån, vil brutto som tidligere nævnt indeholde blandt andet renter og afdrag.