Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Bogholderi

Written: 1. oktober 2018

Hvad er et bogholderi?

Et bogholderi er en afdeling i en virksomhed, som står for en økonomisk styring samt bogføring af diverse bilag. I en enhver virksomhed skal der nemlig føres regnskab. Bogholderiet holder orden i alle virksomhedens aktiviteter, så der er et overblik over samtlige regnskaber.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Bogholderiet kan eksempelvis administrere indtægter og udgifter, medarbejderløn moms eller bilag.

Et bogholderi fungerer i mange virksomheder som en kontrol over økonomien, alle finansielle transaktioner i virksomheder skal være godkendt samt afstemt, før selve transaktionen kan finde sted.

Hvad laver et bogholderi?

Økonomien er afgørende for virksomheder, og her er bogholderiets funktion vigtig. Gennem bogholderiet sikres bogføring af økonomien korrekt.

Der vil altid blive ført kontrol på virksomhedens økonomi samt fulgt op på de resultater det giver.

Virksomhedens bogholderi er også det sted, hvor der bliver fulgt op på hele det økonomiske overblik gennem rapportering om eksempelvis virksomhedens samlede kapacitet.

Bogholderiet sørger for, at der er system i bilagene, og at alt er korrekt anført. Dermed at alt kan dokumenteres over for myndighederne.

Nogle bogholderier har opdelt diverse funktioner, så fagpersoner kan styre deres individuelle område. Funktioner kan eksempelvis deles op i finansbogholderi, debitorbogholder og kreditorbogholderi, så der er en tydelig fordeling mellem de diverse funktioner.

I større bogholderier er der oftest en hovedbogholder, økonomichef samt økonomidirektør, som har det overordnede ansvar for at bogholderiet fungerer optimalt. Herunder indebærer det også, at den eller de gældende person har ansvaret for rapportering til ledelsen, således at der bliver truffet de korrekte beslutninger.

Det er vigtigt at bogføringen foregår korrekt, da det skal opfylde SKATs krav om hvilke informationer, der skal indgå i en bogføring.

Hvem har brug for et bogholderi?

Uanset hvad branche du beskæftiger dig i, er det nødvendigt at lave bogføring af regnskaber, således at der er overblik over omsætningen. Det vil dog være en god idé at have et bogholderi, hvis du ejer en større virksomhed.

Et bogholderi kan være en god investering i form af uddelegering af arbejdsopgaver, da det sparer tid.

Hvordan får man et bogholderi?

En virksomhed kan have sin egen afdeling med et bogholderi, hvoraf man kan få ekstern hjælp til det. Der er nemlig mange virksomheder, som tilbyder deres bogholderi til virksomheder. Disse virksomheder specialiserer sig i netop at føre regnskab og bogføring, hvilket kun er til fordel for dig og din virksomhed.

Bogholderiet kan også ske i form af delte arbejdsopgaver mellem medarbejdere og professionelle bogførere.