Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Bogføring

Written: 20. september 2018

Hvad er bogføring?

At bogføre er når man fører et regnskab i en virksomhed. Der findes forskellige måder og programmer, som kan blive brugt til bogføring, men fælles for alle er, at bogføringen skal ske efter bogføringsloven. Ifølge bogføringsloven er alle erhvervsdrivende bogføringspligtige.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Grunden til, at man skal bogføre, er både for selv at have et overblik over virksomhedens økonomi og hvad, man har til rådighed, men det er også vigtigt at have bogført korrekt hvis SKAT eller andre myndigheder vil se virksomhedens bilag.

Hvad skal indgå i min bogføring?

Den egentlige grund til, at man bogfører, er, at det er vigtigt at holde styr på, hvor meget virksomheden har til rådighed samt hvor meget virksomheden skylder væk. Derudover skal selve virksomhedens værdi også bogføres, som er forskellen mellem virksomhedens aktiver og virksomhedens gældsposter (fremmedkapital). Værdien kaldes også egenkapitalen.

Hver gang virksomheden har en indtægt og en udgift, skal disse registreres i bogføringen. Så det er altså hver gang, der bliver købt noget, hver gang, der bliver solgt noget. Både når der betales på samme tidspunkt som købstidspunktet, men også når der bliver betalt på et senere tidspunkt, hvor virksomheden altså har købt varen på kredit.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke har styr på bogføring?

Heldigvis er der for dem, der ikke er vant til at bogføre, mulighed for at ansætte en revisor til at stå for bogføringen. På den måde kan du få hjælp til at udarbejde regnskaber, budgetter osv. Dette er også en måde, hvorpå virksomheden kan sikre sig, at bogføringen er korrekt. Det kan altså være meget fordelagtigt at lade en revisor om at håndtere bogføringen, fordi det er meget vigtigt, at bogføringen er korrekt – også når der skal betales moms og når der skal laves årsregnskab.

Derudover kan revisoren også hjælpe dig med at opbevare bogføringen, som skal gøres i 5 år enten i udskrevet form eller elektronisk.