Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Blancolån

Written: 5. december 2018

Hvad er et blancolån?

Et blancolån er et hurtig lån der mest af alt minder om et forbrugslån. Lånet optages uden om banker og andre realkreditinstitutter. Derfor har du oftest gennem et blancolån pengene til rådighed efter få dage. Herfra må du bruge dem frit.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Du skal altså ikke oplyse hvad du ønsker at bruge pengene på og dermed optager du også lånet uden sikkerhed. Det betyder, at du ikke skal stille med sikkerhed til kreditselskaberne, og derfor kan du sagtens ansøge ved flere låneudbydere, hvis du ønsker at sammenligne de forskellige renter. På den måde sikrer du dig ligeledes at finde det lån, der passer bedst til dig.

Blancolån er dog kendt ved at have skyhøje renter.

Hvordan optager man et blancolån?

Man kan ansøge om blancolån online og få svar med det samme. Det er altid en god idé at søge uforpligtende hos forskellige udbydere, så du skaber et godt overblik over hvilket lån der er billigst for dig.

Du får svar på din ansøgning med det samme og derfra kan du bruge dine penge frit, som du ønsker. Du skal dog være opmærksom på at de fleste udbydere har en aldersgrænse på 20 år.

Hvis du er registreret som en dårlig betaler i RKI, er det ikke muligt for dig at tage et lån som er over 25.000 kroner.

Hvad er forskellen på et blancolån og et forbrugslån?

Hele forskellen mellem et blancolån og et forbrugslån, ligger i at et blancolån tages udenom banker og realkreditinstitutter.

Har du optaget et forbrugslån, som du ikke har mulighed for at betale, så har enten banken eller realkreditinstituttet mulighed for at kræve deres penge ved eksempelvis at sælge din bil, som du har et lån i. Modsat blancolån, er der her en sikkerhed for banken i den tid, hvor du ikke har mulighed at betale af på dit lån.