Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Bitcoin

Written: 20. september 2018

Hvad er Bitcoin?

Kryptovalutaen bitcoin blev udviklet af den anonyme Satoshi Nakamoto og offentliggjort i 2008. Bitcoins er en nyere form for valuta, som er digitale penge. Det er en af verdens mest kendte kryptovalutaer og dermed en virtuel valuta. Man skal derfor ikke have noget fysisk betalingskort for at kunne betale med bitcoins. Valuta-forkortelsen for bitcoin er enten BTC eller XBT. Forskellen på køb som du foretager dig med bitcoin fremfor med dit kreditkort, er at transaktionerne ikke har mellemled i en bank, men bare bliver overført direkte i bitcoin-betalingssystemet.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Kryptovalutaen er i nyere tid af nogle anset til at have et stort investeringspotentiale. Dog mener mange økonomer og bankfolk, at bitcoin har en meget usikker fremtid, og at køb og investering i bitcoins er næsten det samme som at købe lottokuponer. Valutakursen på bitcoin startede på noget nær 0 USD, hvorefter kursen har været stigende. I 2017 steg kursen til over 19.000 USD for 1 bitcoin. Bitcoin-kursen har svinget en del i nyere tid, og man bør derfor være forsigtig med at investere i kryptovalutaen.

Hvordan køber man Bitcoin?

Dansk bitcoinforening foreslår at man køber sine bitcoins gennem en dansk videreforhandler, da det er den nemmeste metode. En videreforhandler er en person eller virksomhed, som køber bitcoins for at sælge dem videre. Før i tiden kunne det ikke lade sig gøre at købe bitcoins med kreditkort i Danmark, men dette er i dag en mulighed.

Foreningen foreslår, at du køber bitcoins gennem enten centrilo.dk eller copenhagenbitcion.dk. Det fungerer således, at du køber bitcoins gennem deres hjemmeside med enten betalingskort eller bankoverførsel. Derefter modtager du dine bitcoins efter én hverdag.

Hvad kan man bruge Bitcoin til?

Bitcoins er en valuta ligesom den danske krone. Den kan benyttes som betalingsmiddel, såfremt at der godtages betaling med bitcoins. Bitcoins kan kun bruges ved at benytte det online betalingssystem, som er tilknyttet bitcoin.

Det er slet ikke alle virksomheder og butikker, som tager imod bitcoins som betaling, men der er dog alligevel en længere liste af online butikker og tjenester som kan erhverves for bitcoins. Der kan findes en liste på Dansk bitcoinforenings hjemmeside. Her ses det bl.a. at du kan købe take away mad, hotelophold, online dating tjenester og meget mere med bitcoins. Det er dog, som tidligere nævnt, langt fra alle steder hvor bitcoins kan benyttes som betalingsmiddel.