Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Betalingsadvisering

Written: 22. august 2018

Hvad er en betalingsadvisering?

En betalingsadvisering er et begreb, der simpelthen svarer til en oversigt over, hvad der er blevet betalt til en pågældende kreditor, og ikke mindst hvornår. Der kan være adskillige årsager til at man kan have brug for en betalingsadvisering. Man kunne f.eks. være i den situation, at man har behov for at vise en kreditor, hvilke fakturaer man har betalt, og i så tilfælde vil en betalingsadvisering være løsningen.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

En betalingsadvisering kan således bruges som dokumentation for en eller flere betalinger eller for at meddele kreditor om, at en betaling rent faktisk er blevet gennemført. Dette kan være ganske nyttigt, hvis du for eksempel bliver kontaktet af en kreditor, der efterspørger en bestemt betaling. Du kan derfor forholdsvist enkelt eliminere mulige misforståelser eller tvivl ved at sende en betalingsadvisering retur, der giver kreditor detaljerede oplysninger om den gennemførte betaling. Man skal dog være opmærksom på, at man ikke kan sende en betalingsadvisering før en betaling er blevet gennemført.

Hvordan sender man så en betalingsadvisering?

I dag finder en betalingsadvisering sted ved, at du sender en e-mail til kreditor, hvori der angives, at en faktura er blevet betalt. Du skal dernæst huske at vedhæfte dokumentationen for din betaling i PDF-format, så kreditor tydeligt kan se, hvornår og hvortil der er blevet betalt.

Hvornår er en betalingsadvisering relevant?

Sandheden er, at betalingsadviseringer i dag er langt mindre anvendte end tidligere. Fremkomsten af netbanken, PBS og diverse alternative digitale betalingssystemer i Danmark har uden tvivl skylden for dette, og som følge er der i dag simpelthen ikke det samme behov for at oplyse en betalingsmodtager om, at en betaling er blevet gennemført. Modtageren af betalingen kan nemlig med ganske få klik selv kontrollere om pengene er nået frem, hvilket stort set har elimineret behovet for de gammeldags betalingsadviseringer. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at man stadig har muligheden for at benytte sig af betalingsadviseringer, hvis man skulle ønske det.

Behøver jeg at sende en betalingsadvisering?

Hvis du er som de fleste, så er chancerne nok store for at du ikke ønsker at sende en betalingsadvisering. Den gode nyhed er, at det behøver du på ingen måde, da det er fuldstændigt op til dig. Du kan i stedet selv tjekke op på, om din betaling er blevet gennemført, oftest via din netbank. Du kan derefter bare slappe af, og ikke bekymre dig yderligere, og hvis kreditor tager kontakt til dig i forbindelse med betalingen, behøver du blot henvise til, at betalingen faktisk er gennemført i din ende, og muligvis sende dokumentation for dette via mail, hvis kreditor beder om det.

Hvis det usandsynlige skulle ske, at der er problemer med betalingen, skal du blot tage fat i din bank, som så kan udbedre fejlen, og give dig den nødvendige dokumentation, som dernæst kan anvendes som bevis overfor kreditor.

Vil du vide mere om betalingsadviseringer?

Hvis du har brug for at vide mere om betalingsadvisering, er det en god ide at kontakte en revisor og spørge ham eller hende til råds.