Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Berigtigelse

Written: 1. oktober 2018

Hvad betyder berigtigelse?

En berigtigelse er en mundtlig eller skriftlig rettelse af en tidligere udtalelse, hvis indhold ikke var korrekt, eller fremsat således, at det er blevet mistolket. Den gældende, som har givet anledning til mistolkningen, er den, som fremsætter sig berigtigelsen.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

I praksis er det dog en lidt anden snak. Måske har du hørt om at få en berigtigelse af en ejendomshandel. Her er det dog blot en betegnelse for, at du som huskøbere, får tildelt en boligadvokat til at godkende samt afslutte din aftalte handel med sælger.

Det betyder altså i praksis at gennemføre handlen i overensstemmelse med de aftalte vilkår. Altså, skal sælger have sin penge og køberen skal dermed registreret som den endelig ejer af boligen.

Berigtigelse kan foregå i mange sammenhænge. Anklagemyndigheder kan berigtige angivelser i diverse anklageskrifter, såfremt det ikke er korrekt angivet. Berigtigelser sker ved indlevering af tilføjelser til anklageskriftet eller udskiftning til et nyt.

Hvem kan berigtige handlen?

Der er ingen regler om, hvem der skal berigtige en bolighandel. Det er op til køber selv at beslutte, hvem han eller hun ønsker. Normalt vil købers rådgiver dog berigtige handlen.

Det er ofte en betingelse fra sælgers side, at der bliver benyttet en uddannet ejendomsmægler eller en bestallingshavende advokat. På den måde sikrer du dig lettere at salget foregår planmæssigt.

Ret til berigtigelse
Du har ret til berigtigelse i mange situationer. Her er nogle eksempler på det.

En virksomhed har pligt til at rette urigtige personoplysninger om den registrerede part. Retten til berigtigelse gælder for de personoplysninger som virksomheden selv har, såvel for de urigtige personoplysninger, som er videregivet til tredjemand.

Hvis du som privatperson oplever, at der er forkerte oplysninger om dig hos en myndighed, har du ret til berigtigelse. Kontakt myndigheden og få rettet de forkerte oplysninger. Myndigheden skal nemlig tage sig af sagen og derefter give dig svar på, hvad der yderligere skal ske med din sag.