Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

BBR

Written: 1. oktober 2018

Hvad er BBR?

BBR står for Bygnings- og Boligregister. Registeret er delt ind efter kommuner, så hver kommune har hvert sig register. Registrene indeholder data om alle de boliger og byggerier, der er i hele landet.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvad skal jeg indberette til BBR?

Det er meget vigtigt, at du sørger for at de oplysninger, der står i BBR om din bolig er korrekte. Dette skal du huske løbende at holde øje med, fordi oplysningerne godt kan ændre sig med tiden. Især når du laver noget om i din bolig kan det have indflydelse på de oplysninger, der står i BBR. Dette er ikke nødvendigvis noget, du tænker over, og derfor er det en rigtig god idé en gang i mellem at tjekke, om oplysningerne stadig er korrekte.

De oplysninger, du skal indberette er blandt andet:

  • Din boligs opførelsesår
  • Årstal, hvor du har bygget om eller til
  • Hvor stort et bebygget areal din bolig er, samt det samlede areal
  • Hvor mange etager din bolig er
  • Hvis du f.eks. har en udestue, arealet på denne

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at indberette til BBR?

Hvis du glemmer at indberette oplysninger, som har ændret sig, til BBR, kan kommunen give dig en bøde. Denne bøde kan lyde på op til kr. 5000. Derudover har kommunen også ret til at tjekke, om de oplysninger, du har indberettet til BBR, er rigtige. Dette kan for eksempel ske ved, at arealet på din bolig bliver målt efter.

Hvordan ser jeg mine oplysninger på BBR?

For at få udskriften på din BBR, kan du gå ind på boligejer.dk eller hente den via den Offentlige InformationsServer. Begge muligheder er gratis for dig, så det er altså ikke dette, der skal holde dig fra at tjekke, om dine oplysninger er rigtige. Derudover kan du få din kommune til at udlevere din BBR-meddelelse, hvilket de kan kræve et mindre gebyr for.

Du skal bruge dine oplysninger når du f.eks. skal sælge dit hus, optage lån eller tegne en forsikring. Husk at gemme din BBR-meddelelse hver gang du får den, da du ikke har mulighed for at finde og se din historik for dine oplysninger. Du kan altså ikke se, hvordan en tidligere BBR-meddelelse har set ud.