Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Anfordringskonti

Written: 20. september 2018

Hvad er en anfordringskonto?

Ordet anfordring betyder, at man har mulighed for ændringer uden varsel. Dette betyder, at hvis man har en anfordringskonto kan man hæve pengene uden varsel og på et hvilket som helst tidspunkt. En anfordringskonto er med andre en normal lønkonto, hvorimod hvis der er tale om anfordringskonti er der mere end én anfordringskonto.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Hvilke fordele og ulemper er der ved en anfordringskonto?

Da en anfordringskonto med andre ord kan ophøre efter en dag vil banken ikke kunne være villig til at give en ordentlig rente. Dette betyder, at der er en stor ulempe, hvis man ønsker at få en masse renter med sit indestående på en anfordringskonto, da renten enten er minimal eller ikke eksisterende. Det bør derfor ikke være en anfordringskonto, herunder lønkonto man bør benytte som opsparingskonto. Renten er i hvert fald ikke med til at hjælpe på opsparingens størrelse.

Til gengæld vil den helst store fordel ved en anfordringskonto være, at man kan tage pengene når man har lyst og man derfor er ret fleksibel når det kommer til ens egen økonomi. Derfor kan det godt betale sig, at have en anfordringskonto, så man kan betale uforudsete udgifter.

En anden fordel er, at man som sagt er meget fleksibel. Dette er man, da man på en anfordringskonto ikke har nogen bindinger af nogen art.

Afslutningsvis kan det altså konkluderes at en anfordringskonto minder utrolig meget om en lønkonto. Anfordring betyder sådan set bare, at pengene ikke er bundet og man derfor kan hæve dem på ethvert tidspunkt og uden varsel.