Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Allonge

Written: 5. december 2018

Hvad er en allonge?

En allonge benyttes oftest som en tilføjelse til en skriftlig aftale. Allongen kan hæftes på dokumenter som checks, veksler, pantebreve og så videre. Da allongen er en tilføjelse, belyser den oftest yderligere påtegninger på disse dokumenter – det kan for eksempel være rykningsklausuler, låneforhøjelser eller ændrede betalingsvilkår på et pantebrev. Det kan samtidig også være påtegninger til transporten og til en eventuelt tredjemand som selve dokumentet ikke giver plads til. Formålet er nemlig med en allonge, at den kan være med til at give overdragelse til en tredjemand.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Allongen er oftest et lille stykke papir der vedhæftes på dokumentet, hvor en eventuel underskrift kan finde sted, da der oftest ikke er plads på selve dokumentet til påtegninger.

En allonge kan også bruges som en forstærket bekræftelse på, at begge handlende parter er enige om, hvad der indgår i aftalen og ikke indgår i aftalen.

Allonges i forskellige lande

I nogle lande er allonger ikke særlig populære. Dette kan være fordi, at man i sådanne kulturer mener det ikke kræver en ekstra bekræftelse. Dog ser man ofte i større institutioner som EU, FN og så videre, at der bliver brugt allonges. Det kan nemlig i andre lande være lovgivning at benytte allonges i specielle tilfælde, og ved brug af allonges vil også være en stærk indikator for gyldigheden af handlen eller transaktionen.

Der kan derfor være et mindre problem når en virksomhed fra det et land gerne vil have en allonge underskrevet med en virksomhed fra et land, hvor allonges ikke ses som værende virkningsfulde. Dette skal derfor prøve at gøres så gnidningsfrit som muligt så allongen ikke får en negativ påvirkning på samhandlen eller transaktionen.