Monni.dk er et affiliate-site indeholdende reklameartikler og reklamelinks, drevet i kommercielt øjemed
← Back to the dictionary

Akutlån

Written: 20. september 2018

Hvad er et akutlån?

Et akutlån er et lån, som kan blive skaffet på meget kort tid. Ofte er det ikke meget store lån, der optages som akutlån, men lån på mellem 5.000 og 10.000 kr. Der er mange, der anvender akutlån, når der mangles økonomisk hjælp akut, f.eks. til reparation af noget, der er gået i stykker.

Brug for at låne penge?

⭐⭐⭐⭐⭐
Over 100.000 brugere har brugt vores søgemaskine til at søge efter de billigste lån.
Sammenlign lån hurtigt og nemt

Efter der er ansøgt om et akutlån og ansøgningen er blevet godkendt, går der ikke lang tid, før det er til rådighed på ansøgerens konto. Ofte går der få dage, men faktisk kan der gå helt ned til blot et par timer, før pengene står på kontoen.

Akutlånet optages i en bank.

Vær opmærksom på!

Før der optages et akutlån er det vigtigt at være opmærksom på, at det i længden kan blive rigtig dyrt at have et akutlån, fordi der er rigtig høje omkostninger forbundet med at have lånet. Grunden til dette er, at når der optages et akutlån i en bank, stiller du ikke nogen sikkerhed til banken, og derfor kræver de meget høje renter, ofte helt op mod 30%. Derfor anbefales det, at akutlån kun bruges til akutte situationer, som navnet antyder, og som der forventes at kunne blive betalt tilbage indenfor den nærmeste fremtid – ellers kan det hurtigt blive uoverskueligt at tilbagebetale lånet med så stor en mængde renter oveni. Dette er også grunden til, at det ikke anbefales at optage et akutlån til almindelig forbrug samt forbrugsgoder som tøj, rejser osv.

Alternativer til akutlån

Der findes flere alternativer, hvis et akutlån alligevel ikke er den rette løsning for dig. Et af disse alternativer kan være diverse kviklån, som kan optages både online og over sms, og som også kan gå lige så hurtigt som akutlån. Her er dog samme høje omkostninger som ved akutlån, og derfor er det meget vigtigt først at undersøge, om lånet reelt set er nødvendigt, og om det vil være muligt at tilbagebetale.

Derudover findes der flere lån, som er mere specialiserede, f.eks. et billån.